Igra MemoRi osvojila priznatu nagradu za dizajn

Portal Novi list

Igra MemoRi

Igra MemoRi

Igra kroz dvadeset parova prikazuje riječke motive, a parove čine dvije vrste kartica: slikovne i tekstualneJeste li znali da na Arktiku postoji Rt Fiume, a u svemiru asteroid Rijeka? Rijeka obiluje poznatim i manje poznatim osobama, događajima, izumima i legendama, a svi znamo kako je najjednostavnije sve činjenice zapamtiti kroz igru.


MemoRi igra je koja kombinira edukaciju i zabavu te istražuje naslijeđe i bogatstvo Rijeke, a svi elementi originalno su autorsko djelo koje nadopunjuje knjižni blok s opisom motiva te karta grada Rijeke s njihovim lokacijama.


MemoRi je projekt društvene inovacije, a Poslovni klub PartneRi na prvom natječaju odabrao je i sufinancirao ovaj hvalevrijedan projekt.
Zakladina igra osmišljena je kao sinergija znanja, kreativnosti i inovativnosti, a sada je osvojila i BIG SEE Product Design 2021 nagradu u kategoriji Leisure i nomaciju za Grand Prix u istoj kategoriji.


BIG SEE nagrade prepoznaju i promoviraju jedinstvena kreativna dostignuća iz čak 19 zemalja jugoistočne Europe. Nagrade se dodjeljuju u područjima arhitekture, interijera, dizajna proizvoda, modnog dizajna, rada s drvom i kreativnog turizma.


Igra kroz dvadeset parova prikazuje riječke motive, a parove čine dvije vrste kartica: slikovne i tekstualne.


Ilustracije potpisuje riječka umjetnica Ana Glažar, autorske tekstove publicist Velid Đekić, dok je za vizualno oblikovanje zaslužan dizajner Jan Pavlović.


Ova zabavna i edukativna igra razvijena je kao inovativni model prikupljanja sredstava Zaklade Sveučilišta u Rijeci, a sav prihod namijenjen je financiranju studentskih, znanstvenih i istraživačkih projekata.


U prvoj nakladi distribuirano je više od 700 primjeraka, a sada slijedi nova naklada koja će biti dostupna na hrvatskom i engleskom jeziku.


Pravne osobe igru će moći personalizirati „joker“ karticom koja omogućuje aplikaciju loga.


Kako bi se povećala kvaliteta i prepoznatljivost, MemoRI je u procesu prijave na natječaj za Suvenir grada Rijeke za pravo uporabe vizualnog označavanja proizvoda oznakama „Osobita kvaliteta“ i „Izvorno riječko“.


Ujedno, igra će se uskoro moći pronaći u online i fizičkim trgovinama u Rijeci. Do tada, svoj primjerak možete zatražiti putem e-mail adrese [email protected].