Kritičar aktualnog intendanta

Igor Vlajnić ipak neće postati peti član Kazališnog vijeća Zajca. Nije dobio prolaz na Gradskom vijeću

Davor Mandić

Pogodilo me što članovi Gradskog vijeća Iva Rinčić i Davor Štimac nisu podržali moj izbor, ali život ide dalje, kaže VlajnićRIJEKA – Riječki dirigent Igor Vlajnić trebao je postati peti član Kazališnog vijeća HNK-a Ivana pl. Zajca, treći iz kvote Osnivača, Grada Rijeke, nakon što je Bojan Šober dao ostavku na tome mjestu zbog činjenice da ga je Gradsko vijeće Grada Rijeke većinom glasova izabralo kao v.d.-a intendanta. Inače mjesta na koje nikada službeno nije stupio, zato što je ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek odbila podržati odluku Gradskog vijeća o smjeni sadašnjeg intendanta Marina Blaževića.


Vlajnić, osvjedočeni kritičar mandata aktualnog intendanta, vrhunski stručnjak u svome poslu i sve cjenjeniji glazbeni kritičar Novog lista, nije izglasan na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća. Njegovu izjavu za Novi list tim povodom objavljujemo u cijelosti.


– Zahvaljujem trima političkim opcijama koje su me predložile za upražnjeno mjesto u Kazališnom vijeću, a koje će, očito, i dalje ostati upražnjeno. Zahvaljujem onima koji su mi dali svoj glas kao i onima koji bi bili protiv (jer i to je neki stav), ali takvih nije bilo. Žao mi je što unatoč životopisu, karijeri, uskoj stručnosti, dvije umjetničke i jednoj diplomi ekonomije te više od 15 godina iskustva nisam dobio veće povjerenje. Mislim da bi posao člana Kazališnog vijeća mogao raditi izuzetno stručno i kvalitetno, ali se ovim glasovanjem potvrdilo da je u našem gradu bolje izabrati nikoga, nego nekoga tko u političkom smislu nije primjeren. No moja karijera i poslovi srećom ne ovise o tome, a dosadašnji rad nije produkt politike, trgovine ili činjenice da sam poslove sam sebi dodjeljivao kako bi životopis bio veći.
Trenutni posao u školi me veseli i ispunjava o čemu svjedoče rezultati. Pogodilo me što članovi Gradskog vijeća Iva Rinčić i Davor Štimac nisu podržali moj izbor, ali život ide dalje. Vjerujem da će donošenjem novog Zakona o kazalištima, protiv kojeg sam već javno istupao, ovaj problem biti riješen, jer će se članovi Kazališnog vijeća imenovati bez rasprave i po volji izvršne vlasti – kaže Vlajnić u svojoj izjavi.