'I ti možeš uljepšati nečije snove'

HUMANITARNI KONCERT Mnoštvo Riječana dolaskom uljepšalo snove djece koja se liječe na Kantridi

Sanja Gašpert

Snimio Roni BRMALJ

Snimio Roni BRMALJ

Upravo će sredstva prikupljena humanitarnim koncertom biti donirana zavodima za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku te neurologiju i dječju psihijatriju Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka, kojima će se kupiti potrebna opremaRIJEKA »I ti možeš uljepšati nečije snove« naziv je humanitarnog koncerta Udruge za promicanje dobrobiti djece Portić, održanog u prepunoj dvorani Centra Zamet. Riječani su u velikom broju podržali još jednu humanitarnu misiju te svojim dolaskom uljepšali snove brojnih djevojčica i dječaka koji se liječe u Dječjoj bolnici Kantrida.


Naime, upravo će sredstva prikupljena humanitarnim koncertom biti donirana zavodima za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku te neurologiju i dječju psihijatriju Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka, kojima će se kupiti potrebna oprema – kreveti za roditelje koji borave uz uzglavlje djece tijekom cijeloga dana, namještaj za dječje bolničke sobe i slično, predmeti kojima će se podignuti kvaliteta bolničkoga standarda za djecu i njihove roditelje.


Snimio Roni BRMALJ


Snimio Roni BRMALJ

Koncert je održan povodom obilježavanja desetog rođendana programa Pripovjedač/ica priča za laku noć – Tete i barbe pričalice koji provodi Portić, a u sklopu kojega brojne tete i barbe svojim pričama svakodnevno uveseljavaju mališane koji se nalaze na bolničkom liječenju.


Predsjednica Udruge Portić Maja Opašić pozdravila je sve nazočne te zahvalila svima, donatorima, pokroviteljima, izvođačima, svima koji su pomogli u organizaciji ovog humanitarnog događanja koje, kako je kazala, Portić posvećuje djeci i roditeljima Dječje bolnice Kantrida.


A u ime te zdravstvene ustanove obratio se dr. Igor Prpić, pročelnik Zavoda za dječju neurologiju Dječje psihologije Klinike za pedijatriju, koji je istaknuo kako je riječ o hvalevrijednom koncertu.


Dr. Prpić zahvalio je tetama i barbama pričalicama što svakodnevno uveseljavaju boravak djece u bolnici, posebice djece s poremećajima u razvoju te im omogućavaju da im boravak bude što ugodniji, kao svojevrsni nastavak dječjeg vrtića i dnevnog boravka.Do početka koncerta prodano je više od 2200 ulaznica po cijeni od po 50 kuna, ali su se ulaznice kupovale i na licu mjesta, ispred Centra Zamet. Račun za donacije je HR2324020061500072798 – Erste banka. Generalni pokrovitelji koncerta bili su Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija, a u ime Grada Rijeke nazočne je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat.


– Čestitam tetama i barbama pričalicama njihov rođendan. Ujedno im hvala što svojim pričama našoj djeci uljepšavaju dan i uvode ih u miran san. Ne možemo im nikada dovoljno zahvaliti za njihov trud i sve što rade za djecu. Grad Rijeka i ubuduće će podržavati i financirati njihove ideje i programe, kazao je Poropat.


Na koncertu su nastupili Antonela Doko, Boris Štok, Damir Kedžo, Denis & Denis, Iva Gortan, Jonathan, muška klapa Kastav, ženska klapa Luka, Koktelsi, Marko Tolja, Mateo Pilat, Mauro Staraj & La Banda, Mia Dimšić, Mia Negovetić, Neno Belan & Fiumens, Opća opasnost, The Frajle, The Siids, Whiteheads. Sve izvođače pratio je Olja’zz bend riječkog glazbenika Olje Dešića.


Treba reći kako Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić svojim djelovanjem već trinaest godina skrbi o potrebama i dobrobiti djece, mladih i njihovih obitelji.


Najpoznatiji projekt Udruge upravo je Pripovjedač/ica priča za laku noć – Tete i barbe pričalice, koji se od studenoga 2009. godine kontinuirano provodi na raznim odjelima KBC-a Rijeka – Dječja bolnica na Kantridi te u drugim gradovima Hrvatske poput Zagreba, Splita, Pule i Čakovca. U proteklom je desetljeću u projektu Teta i barba pričalica sudjelovalo više od tisuću volontera.