'Mladi vas zovu' i 'Torpedo Runners'

Humanitarna utrka Hohoho Run okupila 160 trkača na Mololongu

Karolina Krikšić

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Najbržu "trojku" među djevojčicama činile su Sandra Žilić, Elena Ban i Marta Ljubić, a među dječacima najbrži su bili Vito Mandekić, Marko Čurčić i Roko IskraRIJEKA Više od 160 ljudi okupilo se na riječkom Mololongu gdje je održano peto izdanje humanitarne utrke Hohoho Run. Iako prvotno najavljena za sutra, organizatori Inicijativa Mladi vas zovu i Sportsko rekreativna udruga “Torpedo Runners” zbog najavljene su kiše utrku održali dan ranije, a veliki odaziv ljudi, dobro raspoloženje i sudjelovanje u svim pratećim programima utrke pokazali su da je odluka bila – dobra.


Snimio Vedran KARUZA


Snimio Vedran KARUZADugoočekivani sunčani zimski dan mnogi su tako iskoristili za trčanje ili pak šetnju riječkim lukobranom čime su pomogli Udruzi Svjetionik i kastavskoj farmi konja Sivi Vrabac.
Naime, sva sredstva prikupljena od startnina, promidžbenih materijala, bogate tombole i aukcije namijenjena su opremanju senzorne sobe u Udruzi Svjetionik za rad s djecom s teškoćama u razvoju te kupnji hrane za životinje na farme Sivi Vrabac kojima je, zbog bolesti vlasnika, ugrožena egzistencija.Osim toga, bila je ovo prilika da Inicijativa Mladi vas zovu i SRU “Torpedo Runners” podsjete da bavljenje sportom te rekreacija imaju pozitivan efekt na naše zdravlje, a u tome su im pomogli i djevojke iz RiS dance fitness centra koje su sve sudionike utrke zagrijale za trčanje, naravno, uz prigodne božićne pjesme.


Važnost fizičke aktivnosti i pomaganja drugima jučer su uvidjela i brojna djeca koja su sudjelovala u utrci, a koje su organizatori darivali slatkišima. A osim djece, trčali su i kućni ljubinci, cijele obitelji, djedovi i bake s unucima…, pa je peto izdanje ove utrke još jednom pokazalo veliko srce Riječana.


Iako nije mjereno vrijeme koje je sudionicima bilo potrebno za trčanje/šetanje do zgrade Dezinsekcije na riječkom lukobranu, istaknuti su najbrži trkači i trkačice kojima su uručeni i darovi sponzora.


Najbržu “trojku” među djevojčicama činile su Sandra Žilić, Elena Ban i Marta Ljubić, a među dječacima najbrži su bili Vito Mandekić, Marko Čurčić i Roko Iskra.


Valentina Šćur, Veronika Erlić i Lucija Kolovrat prve su tri žene koje su ušle u cilj, a u muškoj kategoriji najbrži su bili Zoran Žilić, Jakov Uher i Marin Mandekić.