Kantrida Sup Open

Humanitarna regata na supovima ove subote na Kantridi

Alenka Juričić Bukarica

Foto:S. DRECHSLER

Foto:S. DRECHSLER

Natjecanje se održava u dvije kategorije, žene i muškarci, te će pobjednici dobiti upravo sup kao glavnu nagraduKantrida Sup Open 2021., humanitarna regata na supovima, održat će se ove subote u subotu, 24. srpnja, s početkom u 17 sati. Start utrke je na plaži ispod stadiona kod Beach bara Morski prasac. Najavili su to na pressici   Marko Filipović, gradonačelnik Grada Rijeke, Damir Čargonja Čarli, vlasnik tvrtke Novi turizam, Tanja Šafran, direktorica tvrtke Matis Outdoor, Patrik Čajavac, prodajni savjetnik tvrtke Matis Outdoor i Luka Brnčić, predsjednik Udruge Koga Briga.


Riječ je, naime, o prvom u nizu događanja koje se organizira u okviru  Ljeta na Kantridi 2021. projekta koji, osim svojih koncertnih i kulturnih sadržaja, veliku pažnju posvećuje i kulturi življenja, a koji će svoj veliki finale imati 28. kolovoza humanitarnim plivačkim maratonom od Prasca do prasca. Kantrida Sup Open 2021., naime, zajedničkim snagama organiziraju tvrtka Novi turizam, Matis Outdoor i Udruga Koga briga, istaknuto je na pressici.


– Kotizacija je 50 kuna, a broj sudionika utrke je ograničen na njih 50. Ova utrka ima humanitarni karakter te njome nastavljamo prikupljati sredstva za takozvani robotizirani egzoskelet. Akciju prikupljanja smo pokrenuli prije dvije godine, međutim nas je u međuvremenu zaustavila korona, kazao je Brnčić.


Damir Čargonja Čarli je pak, istaknuo kako je osim promocije zdravlja i sporta, jedan od osnovnih ciljeva organizacije ovog zanimljivog događanja, ujedno i ukazati na važnost cijepljenja protiv Covida.


– Želimo i na ovaj način doprinijeti tome da čim više ljudi shvati važnost cijepljenja i pozvati ih da se cijepe, istaknuo je Čargonja te najavio kako nakon same utrke slijedi i zabavni program uz, kako je rekao, već  pravi „kućni“ bend Kantriderse te podjelu ribica.
Natjecanje se održava u dvije kategorije, žene i muškarci, te će pobjednici dobiti upravo sup kao glavnu nagradu. Same supove osigurat će tvrtka Matis Outdoor.


– Prvi put smo partneri organizatorima i cilj nam je i na pvaj način promovirati sport i zdrav život te ustvari i osvijestiti građane o tome koliko je bitna navika bavljenja rekreativnim sportom u svakodnevnom životu. Samim time bit će organizirana i prodaja supova po promotivnim cijenama, najavila je direktorica Matis Outdoora.


A  riječki gradonačelnik Marko Filipović je čestitao organizatorima i istaknuo zadovoljstvo činjenicom da se svake godine smišljaju nove manifestacije i događanja.


Dodajmo i da se prijaviti može putem facebook stranice, na telefon 0989822398 ili do 16,30 sati na plaži na Kantridi, dakle, prije samog početka utrke.