Udruženje obrtnika Rijeka

Humanitarna akcija: U subotu Maškarana jota za Udrugu Svjetionik

Sanja Gašpert

Bit će pripremljeno 600 porcija / Foto V. KARUZA

Bit će pripremljeno 600 porcija / Foto V. KARUZA

Za simbolični iznos »Daj ča daš« moći će se konzumirati porcija jote s palentom i čašom vina 


RIJEKA  Udruženje obrtnika Rijeka organizira ove subote, 10. veljače, 17. humanitarno-gastronomski događaj Maškarana jota s početkom u 11 sati na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske. Kako ističu u Udruzi, sav prihod s ovogodišnjeg događanja namijenjen je humanitarnoj Udruzi Svjetionik, čiji je primarni cilj veća kvaliteta života djece i mladih s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji te veće i kvalitetnije uključivanje u lokalnu zajednicu.


– Ugostitelji iz Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika, uz potporu obrtnika drugih profila i učenika Ugostiteljske škole, pripremit će oko 600 porcija maškarane jote i palente kompirice koju će kuhati Udruga Palentar. Za simbolični iznos »Daj ča daš« moći će se konzumirati porcija jote s palentom i čašom vina. Program Maškarane jote obogatit će i članovi Ceha frizera kozmetičara i pedikera Udruženja obrtnika Rijeka, koji će zainteresiranima ponuditi uslugu facepaintinga, također za simbolični iznos. Svojim dolaskom pozivamo zainteresirane da podrže sve sudionike organizacije ovogodišnje Maškarane jote i Udrugu Svjetionik, za koju se sva sredstva prikupljaju putem otvorenog humanitarnog računa: Erste&Steiermärkische Bank d.d IBAN HR9824020061500137602, kažu u Udruženju obrtnika Rijeka.
Program manifestacije vodit će Jana Bubnič Aračanin, uz glazbeni nastup Fieste. Po završetku događaja na Korzu za sve zainteresirane bit će organiziran i turistički obilazak starog dijela grada Rijeke.