Aglomeracija Rijeka

Hrvoje Burić zabrinut za realizaciju 1,7 milijarda kuna vrijedne riječke investicije

Damir Cupać

Foto arhiva NL

Foto arhiva NL

Projekt je trebao krenuti u realizaciju od 2019. godine i biti gotov za 66 mjeseci. Danas smo u 2021. godini, realizacije nema, a svi natječaji su propali, rekao je Hrvoje BurićKandidat za gradonačelnika i predsjednik Bure Hrvoje Burić izjavio je da je u Rijeci propuštenih prilika novi primjer neuspio projekt Aglomeracije Rijeka vrijedan 1,7 milijardi kuna.


– Riječ je o još jednom neuspjelom projektu aktualnoga gradonačelnika Vojka Obersnela. Ukupna vrijednost je 1,7 milijardi kuna, a od toga je 1,2 milijarde iz europskih fondova, 134 milijuna je kredit Vodovoda i kanalizacije, 185 milijuna kuna osiguravaju Hrvatske vode i isto toliko Republika Hrvatska.


Projekt je trebao krenuti u realizaciju od 2019. godine i biti gotov za 66 mjeseci. Danas smo u 2021. godini, realizacije nema, a svi natječaji su propali.
U srpnju 2018. godine na sjednici Gradskog vijeća odobreno je kreditno zaduženje Vodovodu i kanalizaciji, a Obersnel je poručio da je zadovoljan jer je grandiozan projekt priveden kraju, podsjetio je Burić.


On je dodao da je riječ o još jednoj propuštenoj prilici koja je trebala omogućiti uzlet riječkoga gospodarstva.


– Sakrili su se u mišju rupu da bi prikrili nesposobnost i nerad te čine sve da grad i dalje propada. A propada zbog nesposobnosti gradske vlasti.


Kada dobijem povjerenje građana na lokalnim izborima, realizirat ću izgradnju novoga autobusnog kolodvora i pokrenuti projekt Riječke aglomeracije što će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta.


Otvoreno je pitanje što će biti s europskim sredstvima za ovaj projekt i zato apeliram na Republiku Hrvatsku i Hrvatske vode da nastave podržavati ovaj projekt bez obzira na nesposobnost aktualnoga gradonačelnika, zaključio je Burić.