Projekt na Preluku

Hrvoje Burić: Štimac je očito već počeo vraćati dugove financijerima

Damir Cupać

Hrvoje Burić / Foto Marko Gracin

Hrvoje Burić / Foto Marko Gracin

Burić se pita jesu li kandidati za gradonačelnika već počeli vraćati novac financijerima kampanja, odnosno možemo se reći da je počelo klijentelističko ponašanjeAtraktivno zemljište na Preluku koje je u privatnom vlasništvu već je na pladnju Gradu kao projekt ponudio kandidat za gradonačelnika koji je nominalno nezavistan. Očito je kako se nekima od njegovih financijera vrlo skupe kampanje ne čeka, nego želi unaprijed dogovoriti posao s Gradom.


Novi ambiciozni projekt je već napravljen i u kampanji ga je ne baš nezavisni kandidat predložio. Meni je dobro poznato trgovanje tim atraktivnim prostorom i ne mogu vjerovati kako se tako rano nezavisni kandidat već počeo dogovarati, izjavio je kandidat Bure za gradonačelnika Hrvoje Burić, a mislio je na Davora Štimca koji je na svojim promidžbenim stranicama objavio vizualizaciju projekta na Preluku.


Burić se pita jesu li kandidati za gradonačelnika već počeli vraćati novac financijerima kampanja, odnosno možemo se reći da je počelo klijentelističko ponašanje.
– Beskompromisno poručujemo trgovcima moći kako Bura zna odgovoriti i ukazati građanima Rijeke na nepravilnosti. Očito je da se usluge u kampanji već počinju vraćati. Podsjetit ću na još jedan sličan događaj o kojem sam već govorio.


Na Županijskoj skupštini protiv naše volje prošao je projekt pripreme izgradnje Žičara Učka. A idejni tvorac tog projekta i osoba koja je lobirala za njega i njime upravlja nalazi se na županijskoj listi istog tog kandidata, a riječ je o Miloradu Staniću.


Kandidat za gradonačelnika i dalje netransparentno govori o financiranju svoje kampanje. Ako i površno analiziramo ono što je vidljivo, i prebrojimo reklame, plakate i odokativno odmjerimo savjetničke usluge, ta kampanja je davno prešla 600.000 kuna, koliko se u dva kruga smije potrošiti za gradonačelničku kampanju.


Netko tko je doveo KBC Rijeka u debeli minus od 323 milijuna kuna ne smije tako voditi grad, a još manje unaprijed dogovarati projekte u kojima se namiruju privatni interesi koje je moguće jasno vidjeti čak i kada bacite pogled s vrha Učke, poručio je Burić.


Dodao je da je lako trošiti javni novac, ali da ga treba znati stvoriti.


– Vrlo se slično ponašala i dosadašnja vlast koja je bila maherska u trošenju, no istovremeno projekti koji su mogli potaknuti gospodarstvo, i to sredstvima iz Europskih fondova, prohujali su mimo njih.


Nama trebaju ljudi koji znaju s brojkama i koji nikome nisu ništa dužni osim građanima našega grada, zaključio je Burić.