Bura

Hrvoje Burić obećao ugraditi dizalo u svaku riječku zgradu u kojoj žive umirovljenici

Damir Cupać

Foto arhiva NL

Foto arhiva NL

Mnogi umirovljenici nam se obraćaju zbog toga što dosta riječkih zgrada nema dizalo i zato ćemo mi omogućiti ugradnju dizala gdje je to moguće, kazao je Hrvoje BurićKandidat Bure za primorsko-goranskog župana Josip Netretić upozorio je da su liste čekanja u domovina za umirovljenike duge i da se mjesto čeka i do osam godina.


– To je predugačak rok i kako sada stvari stoje, sretan je onaj koji uopće dođe na red putem redovnog upisa. Taj se problem ne rješava i ne postiji nikakva strategija kako bi se rok skratio. Podsao Županije je upravljanje domovima za starije i zato je potrebno napraviti iskorake na tom području.


Zajedničkim djelovanjem Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije mogu se aktivirati gradske nekretnine kako bi se proširili kapaciteti domova. Novac ne bi trebao biti problem jer se mogu za takve projekte povući europska sredstva, izjavio je Netretić.
Predsjednik Bure i kandidat za riječkoga gradonačelnika Hrvoje Burić uvjeren je da je moguće osigurati dom korisnicima uz maksimalan rok čekanja do dvije godine.


– Našim umirovljenicima treba osigurati dnevni boravak namijenjen za one koji nisu spremni za cjelodnevni smještaj. Tako bi se olakšale dnevne aktivnosti ukućana jer bi se mogli posvetiti poslu znajući da su im najmiliji sigurni, a u dnevni boravka spada medicinska skrb, vježbe s fizioterapeutima i dnevni obroci.


Mnogi umirovljenici nam se obraćaju zbog toga što dosta riječkih zgrada nema dizalo i zato ćemo mi omogućiti ugradnju dizala gdje je to moguće, kazao je Burić.


On se osvrnuo i na presudu zbog ogluhe koju je donio Općinski sud u Opatiji, a kojom je on izgubio spor u kojemu ga je tužio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.


– Pišu da su sudovi u velikim zaostacima, ali ako se radi o Obersnelu, onda sud brzo djeluje kako bi donio presudu zbog jednog moga fejsbuk statusa, požalio se Burić.