Šetnja

Hodeć do Grada Grobnika na Craft Fest

Sanja Gašpert

Turistička zajednica općine Čavle organizira 4. svibnja šetnju s prekrasnim pogledomTuristička zajednica općine Čavle organizira u subotu, 4. svibnja šetnju Hodeć do Grada Grobnika. Kako ističu u čavjanskoj Turističkoj zajednici, ovom šetnjom promoviraju se Čavle i Grad Grobnik kao destinacija koja nudi lijepe šetnice s prekrasnim pogledom te kulturnopovijesnim sadržajima.


Polazak je u 16 sati ispred ureda TZO-a Čavle u Čavlima, odakle se u šetnju kreće pješice. Pri dolasku u Grad Grobnik, oko 17.30, najavljen je obilazak Kaštela Grada Grobnika, uz posjet aktualnoj putujućoj izložbi “Putovima Frankopana”, postavljenoj u Galeriji suvremene umjetnosti. Povratak je moguć pješice (po istom putu) ili redovnom autobusnom linijom 15 Autotroleja, u 20.15 i 21.35 iz Grada Grobnika za Čavle, s vezom za Rijeku.


– Svi pješače na vlastitu odgovornost, treba se primjereno obući, jer šetnja prolazi i neasfaltiranim putovima, poručuju organizatori.
Sudjelovanje u šetnji je besplatno, a u Kaštelu će za sve sudionike šetnje biti organiziran ručak – palenta kompirica i grobnički sir. Vodič šetnje je Edo Žeželić. Kraj šetnje bit će, za zainteresirane, na manifestaciji Craft Fest Grobnik, koja se istoga dana održava u grobničkom Kaštelu.