Predstavljanje

HDZ ima velike planove u Klani: U Općini se pomalo gube, mi ćemo biti pokretačka snaga

Bruna Matičić

Rješavat će probleme - Sanja Sušnik i Marijan Zubalj / Foto Marko Gracin

Rješavat će probleme - Sanja Sušnik i Marijan Zubalj / Foto Marko Gracin

Predstavilo se novo vodstvo oporbene stranke u klanjskom Općinskom vijećuNovo vodstvo HDZ-a Klane, Sanja Sušnik i Marijan Zubalj, jučer su se službeno predstavili i pritom istaknuli smjernice rada na koje će se fokusirati kao vijećnici Općine Klana.


Zubalj je za predsjednika HDZ-a u Klani izabran lani u listopadu, a cilj mu je okupiti tim mladih ljudi koji će biti pokretačka snaga i koji će komunikacijom s mještanima rješavati probleme, kazao je na konferenciji za novinare.


– Općini Klana treba gospodarski zamah koji bi potaknuo doseljavanje stanovništva, ali i strategija razvoja turizma koja trenutno ne postoji, premda potencijal postoji.
Potrebno je i ulaganje u infrastrukturu, u izgradnju kanalizacijskih sustava te temeljita rekonstrukcija cesta u koju se posljednjih godina malo ulagalo.


Zalagat ćemo se i za partnerski odnos sa sportskim udrugama i klubovima, a neophodnim držimo i financijsko poticanje poljoprivrede i rada OPG-ova, kojih je sve više – rekao je Zubalj.


Sanja Sušnik istaknula da im je želja pomoći općini i mještanima u iznalaženju i rješavanju nagomilanih problema.


– Ključ svega smatram da je obostrana komunikacija koja se proteklih godina izgubila. Upravo kroz rad Općinskog vijeća želim dati svoj doprinos i osluškivati probleme Općine te svih mještana – rekla je Sušnik.


Vijećnici HDZ-a istaknuli su i dojmove o radu postojeće općinske vlasti i načelnice Željke Šarčević Grgić navodeći niz problema i nelogičnosti.


Poseban naglasak stavili su na doneseni proračun za 2022. godinu, koji su podržali zbog prihvaćenih amandmana, ali ga smatraju neodrživim, nerazvojnim i prenapuhanim te smatraju da se on neće u potpunosti realizirati.


Mišljenja su da se ulažu velika sredstva u projekte koji ne doprinose gospodarskom razvoju, pritom navode kaštel Gradina u koji su uložena velika sredstva, a novim proračunom za njega će se izdvojiti čak 100.000 kuna.


To je, kažu, veliki izdatak, posebno kada se u obzir uzme činjenica da se Općina susreće s gorućim problemom groblja koje vapi za uređenjem i na kojem gotovo da ne postoji slobodnih mjesta za ukope.


Općina Klana se pomalo gubi zapostavljanjem nagomilanih problema i nerealnim trošenjem novca, o čemu govori i financijski prikaz stanja u Općini Klana te preneseni gubitak od 1.946.610 kuna, zaključili su.