Najam bicikala

HALUbike otvorio svoju treću sezonu, bicikliranje po Viškovu nikad nije bilo pristupačnije

Biljana Savić

Foto arhiva NL

Foto arhiva NL

Svim ljubiteljima aktivnog odmora pet označenih biciklističkih staza različite konfiguracije terena pružaju savršenu priliku za rekreaciju i otkrivanje skrivenih kutaka Viškova, poručuju iz OpćineHALUbike, javni servis najma i korištenja bicikala u općini Viškovo otvorio je svoju treću sezonu.


Projekt Halubike osmišljen je prije tri godine s ciljem promoviranja ljepota viškovskoga kraja posjetiteljima, ali i mještanima kojima se omogućava i provođenje aktivnog načina života.


HALUbike je dostupan na dvije bike-sharing stanice: u središtu Viškova, na parkiralištu Milihovo i u Ronjgima, u neposrednoj blizini Ustanove »Ivan Matetić Ronjgov«.
Na bike sharing stanici Milihovo dostupno je 6 brdskih i 6 električnih bicikli, a na stanici u Ronjgima 4 brdska i 4 električna bicikla.


HALUbike sustav javnih bicikli zamišljen je na način da bude pristupačan i jednostavan za korištenje sa svim potrebnim detaljnim informacijama i uputama na terminalu.


Bicikle je moguće unajmiti na vrlo jednostavan način, direktno na bike-sharing stanicama.


Očitavanjem QR koda na pilonu korisnik vrši prijavu na aplikaciju GO2BIKE.


Prihvaćanjem općih uvjeta, korisnik upisuje potrebne podatke te vrši prijenos sredstava na prepaid račun putem kreditne kartice i WSPay sigurnog sustava za autorizaciju i naplatu.


Odabirom željenog bicikla i očitavanjem njegovog QR koda, zvučni signal javlja korisniku da je bicikl otključan i spreman za korištenje.


Po završetku vožnje bicikl se vraća na postolje, nakon čega se korisniku s njegovog prepaid računa automatski skida iznos sukladno vremenu korištenja i važećem cjeniku. Sat vremena korištenja mehaničkog bicikla iznosi 10 kuna, a električnog 15 kuna.


– Svim ljubiteljima aktivnog odmora biciklističke staze općine Viškovo pružaju savršenu priliku za rekreaciju i otkrivanje skrivenih kutaka Viškova. Pet označenih biciklističkih staza različite konfiguracije terena zadovoljit će početnika, ali i one iskusnije koji traže zahtjevnije staze.


Naš pitomi krajolik poziva u svoje zeleno okrilje, otkrijte ga koristeći HALUbike javni servis najma i korištenja bicikala u općini Viškovo, ističu iz Općine Viškovo.