Hladna fronta

Grmljavinsko nevrijeme s tučom zahvatilo Istru i Kvarner; na Bujštini više tisuća udara munja

P. N., Hina

NL arhiva

NL arhiva

Na području Istre u svega dva sata, od 18 do 20 sati, zabilježeno više od četiri tisuće munja 


Hladna fronta donijela je jače pogoršanje vremena u kopnenom dijelu zemlje te na sjevernom Jadranu, javlja neverin.hr.


 
Jače grmljavinsko nevrijeme s tučom zahvatilo je veliki dio Istre, od Umaga preko središnje Istre sve do istočne obale, javlja neverin.hr.


 


Sve je bilo praćeno izraženom grmljavinskom aktivnošću, a u ovim se trenucima nevrijeme širi Kvarnerom.


 


Jako grmljavinsko nevrijeme  u Istri nije počinilo veću materijalnu štetu, kako javlja Hina.


Navodeći kako je sve bilo praćeno grmljavinskom aktivnošću, iz istarskog meteo portala Istramet javljaju kako su najveće grmljavinske aktivnosti zabilježene na Bujštini gdje je izbrojano više tisuća udara munja. Tuča je padala u Umagu, Bujama, te na dijelu Pazinštine, no prema dojavama s terena nije zabilježena veća šteta.


“Atmosfera je bila vrlo nestabilna, pala je značajnija kiša, a postaje na Labinštini, Motovunštini i Bujštini zabilježile su dvadesetak milimetara kiše, dok su slične količine pale i na otoku Krku”, izvijestili su iz Istrameta.  Napominju kako je na području Istre u svega dva sata, od 18 do 20 sati, zabilježeno više od četiri tisuće munja.


Kako navode iz Istrameta, iduća tri dana konačno bi trebalo obilježiti povoljnije vrijeme, prevladavat će pretežno sunčano i toplo, naročito u nedjelju i ponedjeljak kada slijedi jačanje juga. Uvod je to u novo jače pogoršanje vremena koje, prema prognozi, stiže već u utorak.