Većina presudila

Gradsko vijeće Grada Rijeke smijenilo Marina Blaževića s mjesta intendanta HNK Ivana pl. Zajca

Davor Mandić

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Gradsko vijeće Grada Rijeke izglasalo smjenu intendanta „Zajca“ Marina Blaževića i imenovanje v.d.-a intendanta Bojana ŠoberaRIJEKA – Gradsko vijeće Grada Rijeke pozitivno se očitovalo o Prijedlogu odluke o razrješenju intendanta Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Rijeka i Prijedlogu odluke o imenovanju vršitelja dužnosti intendanta Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Rijeka, a negativno o Prijedlogu odluke o razrješenju intendanta Hrvatskog narodnog kazališta
Ivana pl. Zajca Rijeka na osobni zahtjev.


To znači da bi prema odluci Gradskog vijeća intendant Blažević trebao prestati s radom 31. listopada 2022. godine, a da bi v.d.-om intendanta trebao postati Bojan Šober, sadašnji član Kazališnog vijeća s danom 1. studenoga 2022.


To ujedno znači i da na Gradskom vijeću nije prošao intendantov zahtjev za prijevremenim okončanjem mandata s datumom 31. prosinca 2023. godine.


Foto galerija: Gradsko vijeće Grada Rijeke smijenilo Marina Blaževića Foto: Vedran Karuza
Odlučeno je to nakon današnje maratonske rasprave po točkama 8. i 9. dnevnog reda 12. sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke, no ta odluka ujedno nije i konačna.


Kako je to slikovito primijetio gradonačelnik Marko Filipović prije glasanja, posljednji čin u ovoj predstavi bit će odrađen u režiji ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, koja prema trenutno važećim zakonskim odredbama ima 30 dana da rečenu odluku potvrdi ili odbaci.


Podsjetimo, ministrica je već najavila da će takvu eventualnu odluku odbaciti, kao što je najavila da će to učiniti i u splitskom slučaju, u kojem je također Gradsko vijeće izglasalo prijevremeni odlazak tamošnjeg intendanta HNK-a Srećka Šestana.