Nered na Costabelli

Gradskim redarima prekipjelo: Pišemo kazne od 1.000 kn za nepropisno parkiranje kod plaže Kostanj!

Ljiljana Hlača

Primjer nereda s kojima se kod plaže Kostanj suočavaju osobe s invaliditetom svakog ljeta / Snimila čitateljica

Primjer nereda s kojima se kod plaže Kostanj suočavaju osobe s invaliditetom svakog ljeta / Snimila čitateljica

Nažalost nepropisno parkirana vozila često zatvaraju prilaz plaži i onemogućavaju prolaz vozilima s kojima osobe s invaliditetom dolaze do plažeKako bi se građanima, a prvenstveno osobama s invaliditetom omogućio nesmetan dolazak na riječku plažu Kostanj, komunalni i prometni redari Grada Rijeke provode svakodnevne kontrole nepropisno parkiranih vozila na cijelom području šetališta Milića Jardasa na Costabelli, izvijestili su iz Grada Rijeke.


Vlasnicima nepropisno parkiranih vozila na području Costabelle do nedjelje 13. lipnja izdavat će se samo upozorenja, bez kazni, no nakon tog datuma nepropisno parkiranje će se kažnjavati novčanom kaznom u visini od 1.000 kuna.


Ljudi, ovo je zaista necivilizirano: Prilazi plaži za invalide na Biviju blokirani parkiranim automobilima

Iz Grada Rijeke objašnjavaju kako je plaža Kostanj prva plaža u Hrvatskoj posebno opremljena za osobe s invaliditetom i otvorena je svim građanima uz uvažavanje reda.


No nažalost, upravo nepropisno parkirana vozila često zatvaraju prilaz plaži i onemogućavaju prolaz vozilima s kojima osobe s invaliditetom dolaze do plaže.


Uvođenje reda kod plaže Kostanj: Neinvalidi žele autom sve do plaže: ‘Kako to netko uopće može tražiti?’Zbog toga, službenici Direkcije za prometno redarstvo provodit će nadzor nad nepropisno parkiranim i zaustavljenim vozilima, stoji u priopćenju.