Klub Sušačana

Gradska glazba Trsat na prvom promenadnom koncertu na Kontu: ‘Ovo bi morala postati tradicija’

Portal Novilist.hr

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Želja nam je pretvaranje ovog događaja u tradiciju, kao urbanu zanimljivost za građane, kako bi se oživio Titov most koji spaja Sušak i Rijeku, jer smatramo da se premalo koristi, rekla je Tamara MorićRIJEKA Nakon sirene točno u podne na Titovom mostu ispred Hotela Continental, uz prigodni govor predsjednice Kluba Sušačana Tamare Morić, inauguriran je prvi promenadni koncert Gradske glazbe Trsat. Pomalo oblačno subotnje jutro nije omelo članove kluba Sušačana, štovatelje Gradske glazbe Trsat te usputne prolaznike da uživaju u glazbenim evergrinima u izvedbi Gradske glazbe Trsat, čiji bi koncerti trebali postati tradicija. 


Prvi je to koncert od njih šest koliko će ih ove godine održati Gradska glazba Trsat. Sljedeći koncert bit će održan 1. lipnja. 


Koncert organizira Klub Sušačana u sklopu programa za civilne inicijative Rijeka 2020, a na programu su popularne filmske i jazz kompozicije, svjetski hitovi i evergreeni.
– Za prvi ovogodišnji koncert odabrali smo Hotel Continental da nam se pridruži uz povoljniju prigodnu čašicu vina i fritule. Tijekom organizacije ostalih koncerata pozvat ćemo ostale ugostitelje da nam se pridruže svojoj ponudom – kaže predsjednica Kluba Sušačana Tamara Morić i dodaje da im je namjera, a u tome ih podržava i Grad Rijeka, sljedeće godine kad Rijeka postane Europskom prijestolnicom kulture, koncerte održavati svaki mjesec.Naime, na natječaju EPK 2020 za civilne inicijative, Klub Sušačana prijavio je projekt »Promenadni koncerti Gradske glazbe Trsat« i između oko 50 prijavljenih projekata svrstan je u prvih 11 i osvojio šesto mjesto.


– Želja nam je pretvaranje ovog događaja u tradiciju, kao urbanu zanimljivost za građane, kako bi se oživio Titov most koji spaja Sušak i Rijeku, jer smatramo da se premalo koristi. Ovaj most bio je prvi objekt koji je rekonstruiran 1946. godine u porušenoj Rijeci, a 2016. godine smo proslavili sedamdesetu obljetnicu njegove izgradnje – kaže Morić.