AKCIJA KD ČISTOĆA

Građani Rijeke na Korzu dobili platnene torbe i sadnice majčine dušice na Dan planeta Zemlje

Jakov Kršovnik

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

- U suradnji s Gradom pripremili smo tristo platnenih vrećica kako bi se promovirala njihova upotreba, nauštrb plastičnih vrećica koje zagađuju okoliš. Sadnice majčine dušice, pak, ukrasit će vrtove, prozore i stanove naših sugrađana, rekla je Kukuljan.RIJEKA – Povodom Dana planeta Zemlje Komunalno društvo Čistoća dijelilo je građanima platnene torbe i sadnice majčine dušice. Direktorica KD Čistoća Jasna Kukuljan kaže da je nužno svakodnevno podizati svijest o svim sastavnicama okoliša s ciljem očuvanja planeta.


– U suradnji s Gradom pripremili smo tristo platnenih vrećica kako bi se promovirala njihova upotreba, nauštrb plastičnih vrećica koje zagađuju okoliš. Sadnice majčine dušice, pak, ukrasit će vrtove, prozore i stanove naših sugrađana, rekla je Kukuljan.


Foto galerija: Svjetski dan planete Zemlje na Korzu Foto: Marko Gracin


U tijeku je i glasanje na likovnom natječaju ekološke tematike KD Čistoća, na njihovoj internetskoj stranici https://cistocarijeka.hr/dan-planeta-zemlje-izbor/. Između 57 pristiglih rješenja uglavnom su dječji radovi, a građani mogu do 28. travnja glasati za najviše tri rada. Objava rezultata najavljena je za 29. travnja, a rad s najviše glasova publike osvojit će fotoaparat polaroid FujiFilm Instax Mini 11, drugo mjesto darovnu karticu u Decathlonu od 400 kuna te treće mjesto Decathlon karticu u iznosu od 200 kuna. Sve ostale sudionike KD Čistoća nagradit će prigodnim poklonima.
Zamjenik riječkog gradonačelnika Marko Filipović rekao je da su još prije desetak godina potpisali povelju gradonačelnika u Bruxellesu, koja govori o smanjenju emisija CO2 u atmosferi, ali i da se kroz ovakve primjere i akcije žele priključiti globalnom pokretu obilježavanja Dana planeta Zemlje.


– Provodimo cijeli niz aktivnosti kroz naša komunalna društva, od Energa koji ulaže u toplinski sustav, Autotroleja koji ulaže u nove autobuse te Čistoće koja prikuplja i odvaja otpad, rekao je Filipović. Iz KD Čistoća izdvajaju i suradnju s ilustratorom Draganom Kordićem koji je ovim povodom izradio plakat inspiriran ekološkim i riječkim motivima.