Poziv

Gradani mogu riječkoj policiji dati prijedlog lokacije nadzora brzine

Vladimir Mrvoš

Foto PU PG

Foto PU PG

24-satna akcija nadzora brzine kretanja vozila bit će provedena 21. travnjaPolicija poziva građane da od 1. do 10. travnja predlože lokacije na kojima smatraju potrebnim provesti nadzor brzine kretanja vozila na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske.


S naznakom “Prijedlog lokacije nadzora brzine”, građani u navedenom vremenu mogu dostavljati svoje prijedloge na adresu elektroničke pošte: [email protected].


Zaprimljeni prijedlozi građana bit će razmotreni te će se izabrati one lokacije koje su pogodne za 24-satnu akciju nadzora brzine kretanja vozila, koja će biti provedena 21. travnja od 00.00 do 24.00 sata.
Akcija će se provesti ne samo na području ove Policijske uprave, već i na području cijele države i drugih zemalja Europske unije.


Nepropisna brzina i brzina neprimjerena uvjetima jedan je od najčešćih uzroka prometnih nesreća i stradavanja u prometu stoga policija poduzimanjem ove vrste akcija te u suradnji s građanima nastoji unaprijediti ukupno stanje sigurnosti prometa na cestama, a samim time smanjiti mogućnost nastanka prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.