Ispravak

Grad Rijeka: Nije točno da u 2020. neće biti ni jednog projekta iz programa Zeleni Val EPK

P. N.

Grad Rijeka / Foto: S. DRECHSLER

Grad Rijeka / Foto: S. DRECHSLER

Projekti Zelenog vala nisu projekti od kojih se odustaje, kažu u Gradu RijeciIz Grada Rijeke reagirali su na tekst “U 2020. bez ijednog projekta iz programa Zelenog vala EPK”


Reagiranje prenosimo u cijelosti:


“Molim Vas da sukladno Zakonu o medijima i Zakonu o elektroničkim medijima objavite ispravak članka objavljenog u Novom listu u petak, 15. svibnja 2020. objavljenog na 13 stranici tiskanog izdanja pod naslovom „U 2020. bez ijednog projekta iz programa Zelenog vala EPK“ koji potpisuje novinarka Ljiljana Hlača te na portalu Novog lista pod sličnim naslovom na poveznici: https://www.novilist.hr/rijeka-regija/rijeka/za-ukljuci-se-nema-novca-ove-godine-bez-ijednog-projekta-iz-programa-zelenog-vala-epk-a/ koji potpisuje ista novinarka.
Iako je u članku citiran stav predstavnika tvrtke Rijeka 2020 u kojem među ostalim piše da su projekti zaustavljeni radi različitih mjera poduzetih u okviru epidemiološke krize te je navedeno i da će se učiniti sve kako bi se pronašao model da se zaustavljeni projekti nastave, naslov članka šalje potpuno suprotnu poruku.  Dakle, molim Vas da ispravite navedeni naslov jer je netočno da u 2020. neće biti ni jednog projekta iz programa Zeleni Val EPK.


Tvrtka Rijeka 2020 dovršava reviziju ukupnog EPK programa, s obzirom na mogućnosti provedbe u okvirima novih okolnosti i s obzirom na dostupna financijska sredstva. Projekti Zelenog vala nisu projekti od kojih se odustaje. Dapače, već u lipnju realizirat će se kurirani projekt Zelenog vala “Zeleni paviljoni” koji obuhvaća pet instalacija u prostoru (dvije u ulici Erazma Barčića, jednu na južnom parkingu Delte I dvije na Klobučarićevom trgu).


Također, u novom sagledavanju EPK projekta predložena je realizacija I devet sudioničkih programa u suradnji s građanima, od toga se tri odnose na projekte iz prvog ciklusa, a šest na sve projekte iz drugog ciklusa Zelenog vala akcije “Uključi se!”. Zbog pravilnog informiranja Vaših čitatelja putem naslova članaka, kao i samih sudionika programa Zeleni val, molim Vas da navedeni naslov spomenutog članka ispravite”, navodi se u reagiranju kojeg potpisuje gradonačelnik Vojko Obersnel.