Monitori

GP Krk ponovo donirao KBC Rijeka, Klinici za pedijatriju sad su osigurali sofisticiranu opremu

Barbara Čalušić

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Donirana sofisticirana oprema omogućit će kontinuirano praćenje respiracijskih pokreta, saturacije kisikom, temperature, arterijskoga tlaka i drugih parametaraGP Krk osigurao je 155 tisuća kuna za nabavku pet monitora s odgovarajućom opremom za kontinuirano praćenje vitalnih funkcija neophodnih za rad s najmlađim pacijentima koji su svečano uručeni na Klinici za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Rijeka.


Na predstavljanju donacije prisustvovali su ravnatelj KBC-a Rijeka prof. dr. Alen Ružić, predstojnica Klinike za pedijatriju prof. dr. Jelena Roganović, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Snježana Juričić te predsjednik Uprave GP Krk Sanjin Purić i predsjednik Nadzornog odbora GP Krk Josip Gršković.


Foto galerija: GP Krk donirao Kliniku za pedijatriju KBC-a Rijeka Foto: Mateo Levak


– Drago mi da se danas mogu obratiti ovim povodom i zahvalio bih se profesorici Roganović na inicijativi i formiranju ideje za doniranje ovako važnih uredaja.
Zahvala ide i GP Krku koji kontinuirano iskazuje svoju društvenu odgovornost te im ovo nije prva donacija KBC-u Rijeka. Iskoristio bih ovu priliku da im se zahvalim na ovoj i svim dosadašnjim donacijama, rekao je ravnatelj Ružić.


Donirana sofisticirana oprema omogućit će kontinuirano praćenje respiracijskih pokreta, saturacije kisikom, temperature, arterijskoga tlaka i drugih parametara koji se prate višekanalnim EKG-om te će u visokoj mjeri unaprijediti uvjete liječenja najosjetljivije skupine bolesnika.


– Darovani monitori pažljivo nadziru i bilježe osnovne životne funkcije, no njihova je primjena je široka i ne služi samo vitalno ugroženima nego i primanju terapije.


Uređaji su podijeljeni na pet zavoda Klinike za pedijatriju. GP Krk nas prati godinima i desetljećima i hvala im u ime Pedijatrije na tom prijateljstvu, kazala je predstojnica Klinike za pedijatriju Roganović


Predsjednik Uprave GP Krk Purić objasnio je da je GP Krk na ovaj način obilježio svoj važan jubilej, a to je 65 godina djelovanja.


– Došli smo na ideju da na ovaj način damo svoj doprinos pomoći u liječenju djece, ali pomoć osoblju Klinike za pedijatriju, rekao je Purić.