Prijedlog PGS-a

General Petar Stipetić i “Bombarder s Kvarnera” Vladimir Bebić mogli bi dobiti ulicu u Rijeci

Marinko Glavan

Foto NL

Foto NL

U ime kluba vijećnika PGS-a vijećnica Ana Trošelj iznijela je prijedlog da se u fond naziva riječkih gradskih ulica i trgova uvrste imena generala Petra Stipetića i poznatog političara Vladimira BebićaPGS predlaže da se po generalu Stipetiću i Vladimiru Bebiću nazovu ulice ili trgovi u Rijeci


U ime kluba vijećnika PGS-a vijećnica Ana Trošelj na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Rijeke iznijela je prijedlog da se u fond naziva riječkih gradskih ulica i trgova uvrste imena generala Petra Stipetića i poznatog političara “bombardera s Kvarnera” Vladimira Bebića te upitala Obersnela što misli o tom prijedlogu.


– General Stipetić, iako cijeli život posvećen miru, stavio se na raspolaganje 1991. godine i tijekom rata bio zapovjednik na mnogim bojištima, a kasnije je često bio marginaliziran od državne politike.
Smatramo da zaslužuje ulicu ili trg, čime bi Rijeka nastavila dostojanstveno obilježavati Domovinski rat. Vladimir Bebić ostavio je neizbrisiv trag u političkom i javnom životu dao velik doprinos razvoju demokratskih standarda, rekla je Trošelj.


Obersnel je istaknuo kako o imenima ulica i trgova odlučuje Odbor za mjesnu samoupravu.


– Bio bih zadovoljan kada bi lokacije u gradu nosile njihova imena. Poznavao sam obojicu i svaki su na svoj način obilježili dio povijesti, rekao je Obersnel.