Dan škole

GAM-ovci slave 30 godina gimnazije

Ingrid Šestan Kučić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Obljetnicu će proslaviti u studenom, a danas obilježavaju godišnjicu rođenja Andrije MohorovičićaUčenici i nastavnici Gimnazije Andrije Mohorovičića danas slave Mohorovičićev rođendan i Dan škole, a proslava se dijelom odvija u školi te dijelom u virtualnom okruženju.


Ističući da GAM ove godine obilježava 30. godišnjicu osnutka ravnatelj Henry Ponte najavljuje da će se proslava obljetnice održati u studenom.


– Škola je 11. studenog prije 30 godina dobila dopusnicu za rad Ministarstva znanosti i obrazovanja. Tako da ćemo obljetnicu proslaviti u studenom, a Danom škole obilježavamo godišnjicu rođenja Andrije Mohorovičića, kaže ravnatelj.

Riječ je o školi koju pohađa 480 učenika, a svi oni su mogli birati razne aktivnosti u kojima su sudjelovali.


Program proslave je podijeljen u nekoliko tematskih cjelina pa dio učenika sudjeluje u RetroGAM-u u okviru kojeg se prisjećaju starih školskih dana i okušavaju u već pomalo zaboravljenim igricama.U školi je postavljena i izložba posvećena Danu sjećanja na holokaust, a u okviru projekta Godina čitanja učenici mogu razgledati niz učeničkih plakata o književnim djelima te pročitati kratke priče koje su nastale u Danteovoj godini.


Pod nazivom GAMbit organizirana su predavanja šahovske tematike, čitanje kratkih priča inspiriranih šahom, gledanje filma o šahu, ispisivanje šahovskih figura te je organizirano i natjecanje.U sklopu prirodoslovlja uči se o kvantnoj fizici i magnetizaciji kovanica, učenici se mogu upoznati se s robotom, saznati što je tropska matematika i čemu služi znanosti, a gost im je dr. sc. Saša Ceci.


Dio Dana škole provodi se i na terenu u okviru čega učenici istražuju grad i geografski alat GIS, otkrivaju reklame i šetaju se do mlina u Žaklju.


Sve je to začinjeno i dijelom programa pod nazivom Zabava++ u kojem se učenici natječu u preciznosti, videospotovima, talijanskim reklamama i računalnim igricama.