Zastrašujuće scene

FOTO/VIDEO Nezapamćeni kaos u Rijeci: Jedna osoba poginula, poplavljene škole, muzeji, Rektorat, policija…

Portal Novi list

Prema prognozi DHMZ-a, kiša bi trebala i dalje padati tijekom četvrtka.Žestoka kiša koja je tijekom srijede poslijepodne i navečer padala na širem riječkom području doslovno je potopila Rijeku.


Foto galerija: Poplava u Rijeci Foto: Vedran Karuza


Najteža vijest stigla je iz riječke policije koja je potrvdila da je jedna osoba poginula.


VIDEO Policija potvrdila: Pronađeno mrtvo tijelo u centru Rijeke

 


Kolike su štete nastale nemoguće je procijeniti, ali strašne snimke koje su dolazile sa svih strana, poglavito iz centra grada, pokazuju već sada da je stanje na terenu katastrofalno.


Foto galerija: Kiša na Kantridi i u Kastvu Foto: Sergej Drechsler, Marko Gracin


Poplavljene su i uništene su brojne zgrade; sjedište policije, sjedište vatrogasaca, zgrada Rektorata, Prva riječka hrvatska gimnazija, Dječja kuća, Palača šećerane, MMSU, OŠ Vežica, Trsat i brojne druge.Upitno je hoće li se održavati nastava u Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji, a i sve druge poplavljene institucije tek će u četvrtak moći procijeniti u kakvom su stanju njihovi prostori.
Posebno je teško stanje u centru grada gdje je između ostalog došlo do dramatične situacije u jednog igraonici iz koje su vatrogasci i okupljeni građani spašavali preplašenu djecu.


VIDEO Dramatična snimka iz Rijeke: Spašavali djecu iz igraonice, potopljena policija, Dječja kuća, gimnazija…
Promet je tijekom cijele večeri bio u potpuno kolapsu, a brojni su Riječani ostali zarobljeni u autima.

Prema prognozi DHMZ-a, kiša bi trebala i dalje padati tijekom četvrtka.


U srijedu je u malo više od dva sata područje grada “natopljeno” je s preko 140 milimetara oborine po četvornom metru. Radi se o iznimnoj količini, o čemu jasno govori podatak DHMZ-a prema kojem je rujanski prosjek za uobičajeno kišovitu Rijeku tek nešto više od 170 milimetara.


U samo dva sata na Rijeku se srušila gotovo cijela rujanska količina kiše. Pogledajte veliki FOTO izvještajSituacija je teška i u okolici Rijeke.


FOTO Na Čavle se sručilo 226 litara kiše, poplavila škola, dio djece bez nastave