Riječki karneval

FOTO/VIDEO Najslađe maškare zavladale Rijekom! Više od pet tisuća mališana u Dječjoj karnevalskoj povorci

Jakov Kršovnik, Bruna Matičić

Foto: A. KRIŽANEC

Foto: A. KRIŽANEC

Maske su najraznovrsnije, od Meksika, kišnih razdraganaca, snjeguljica i patuljaka, Ri rocka, dalmatinera, jagodica, vinskih mušica, mićih pauka, grupe dječjih vrtića i sonovnih škola maškaranim šušurom ispunjavaju riječko KorzoRIJEKA – Više od pet tisuća mališana u 53 karnevalske grupe vrtićke i osnovnoškolske dobi donosi maškarani šušur na riječko Korzo.Povorka je krenula u 13 sati, a prije početka 26. izdanja Dječje karnevalske povorke okupljene su uveselili zborovi Male Tratinčice i Tratinčice dok su se na Trgu Republike Hrvatske predstavile Prve riječke mažoretkinje.Sve grupe primljene su i u gradskoj upravi kod riječkog gradonačelnika.


Foto galerija: Primanje za male maškare Foto: Ana Križanec
Maske su najraznovrsnije, od Meksika, kišnih razdraganaca, snjeguljica i patuljaka, Ri rocka, dalmatinera, jagodica, vinskih mušica, mićih pauka, grupe dječjih vrtića i osnovnih škola maškaranim šušurom ispunjavaju riječko Korzo.Trasa povorke je dobro poznata, od Rive, preko Trga 111. brigade HV-a, Trga Republike Hrvatske, Korza, Scarpine ulice, Trga bana Jelačića, Ribarske ulice, pa do Grobničke rive, a završava u zgradi Export Delte, gdje je organizirana i okrepa za sve dječje karnevalske grupe.


Foto galerija: Dječja karnevalska povorka u Rijeci (1) Foto: Ana Križanec


Duž trase maškare prate voditelji na pet pozornica: na Trgu Republike Hrvatske Ivana Perić, na Korzu Josip Krmpotić, u Scarpinoj ulici ispred Gradske knjižnice za dobru atmosferu zadužena je Nina Dukić-Srok, na Jelačićevom trgu Maja Stepančić, a u zgradi Export Delte Lena Stoiljković.I ove su godine na nekoliko punktova u gradu svi koji to žele mogli oslikati lice, a prijenos uživo je na Kanalu Ri te na internetskoj stranici Riječkog karnevala.