Zlatni vaterpolist

FOTO Pogledajte kako su osnovnoškolci dočekali kastavskog junaka Josipa Vrlića

Katarina Blažević

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Pjevale su se navijačke pjesme, a vjerojatno je jedna od ponosnijih u dvorani bila Josipova nekadašnja učiteljica Nina BjelićKastavski osnovnoškolci napunili su nekadašnju školsku dvoranu, a danas knjižnicu, kako bi dočekali svog kastavskog junaka, zlatnog vaterpolista s Europskog prvenstva Josipa Vrlića.Upravo je hodnicima Osnovne škole “Milan Brozović” Josip nekada koračao kao učenik, a danas je stigao kako bi se podružio s mladim đacima i strpljivo odgovarao na njihova pitanja, nakon čega se doček preselio u Gradsku vijećnicu gdje je zlatnog Kastavca primio gradonačelnik Matej Mostarac.


Uvijek “fair play” igrač
Nije bilo teško animirati mnogobrojnu djecu, bivši vaterpolist i sukomentator HTV-ovih prijenosa David Burburan je poveo navijanje, pjevale su se navijačke pjesme, a vjerojatno je jedna od ponosnijih u dvorani bila Josipova nekadašnja učiteljica Nina Bjelić, koja se i prisjetila kako je Josip od prvog razreda volio tjelesni te je uvijek bio “fair play” igrač.Ravnateljica Hedi Blašković je, pak, na poklon dobila vaterpolo kapicu.


U kastavskoj Gradskoj vijećnici Josipu su se pridružili i ponosni roditelji, Marica i Dominik Vrlić, koji su odgojili ne jednog, već dvojicu vrsnih vaterpolista. Mlađi brat Mislav, bivši član Primorja EB i Mladosti, nije mogao doći zbog klupskih obveza u Trstu.


Ima li nešto u genima?


– Ima li nešto u genima? Ne vjerujem, ha, ha. Obojica su počela rano plivati, već s dvije ili tri godine. Josip je stalno bio u vodi, jako je to volio. Uzbuđeni smo i ponosni – rekli su Marica i Dominik Vrlić.Gradonačelnik Kastva Matej Mostarac zahvalio se Josipu, ali i komentatoru s EP-a Davidu Burburanu naglasivši kako kastavska djeca i u svom susjedstvu mogu imati idole. Europski prvak je na kraju rekao što mu je ostalo u najljepšem sjećanju iz Splita…– Ostao mi je jedan utisak s EP-a u finalu… Kada sam bio u vodi pogledao sam na tribine i uočio zastavu s natpisom Kastav. To mi je ostalo u predivnom sjećanju, ne mogu niti opisati koliko mi to znači – zaključio je Josip Vrlić.