Svečanost

FOTO Kostrena nagradila najbolje sportaše: “Nastavite pronositi naše ime u zemlji i svijetu”

Barbara Čalušić

Foto: M. LEVAK

Foto: M. LEVAK

Kostrena ima jedno od najvećih proračunskih ulaganja u sport te je u ovogodišnjem proračunu osigurano više od 300 tisuća euraKOSTRENA – Najuspješnija kostrenska sportašica do 18 godina i u 2022. godini bila je Ana Jović iz Kickboxing kluba Sušak, a najuspješniji sportaš do 18 godina Leon Scheidl iz Jedriličarskog kluba Galeb.


Njima su s ostalim kostrenskim sportašima i klubovima dodijeljena priznanja u Narodnoj čitaonici na svečanosti u organizaciji Sportske zajednice Općine Kostrena i Općine Kostrena.


Na zapaženim uspjesima na domaćim i inozemnim zahvalio im je načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić.
– Kostrena se može pohvaliti velikom i brojnom sportskom zajednicom te izuzetno uspješnim sportašima i sportskim udrugama koji postižu zapažene rezultate na nacionalnim i međunarodnim. Zbog toga smo iznimno ponosni na sve njih, rekao je općinski načelnik Dražen Vranić, a sportašima se zahvalila i predsjednica Sportske zajednice Općine Kostrena Tanja Malec poručivši im da i u budućnosti nastave pronositi ime Kostrene u zemlji i svijetu postižući sportske uspjehe.


Foto galerija: Najbolji sportaši Kostrene Foto: Mateo Levak


U kategoriji najuspješnije ženske sportske ekipe do 18 godina ove godine su dvije ekipe Odbojkaškog kluba Kostrena i to Mala odbojka i Mlađe kadetkinje. Najuspješnija muška sportska ekipa do 18 godina dolazi iz Jedriličarskog kluba Galeb, a čine ju Mark Maglica i Luka Kamber.


Najuspješnija sportašica seniorka je Ana Petrović, članica Kluba podvodnih aktivnosti Kostrena, a najuspješniji sportaš senior je Josip Bilić, također iz KPA Kostrena dok je najuspješnija muška seniorska ekipe Galebov dvojac Vlado i Bojan Grego.


Posebno priznanje Općine Kostrena za izniman dugogodišnji doprinos razvoju sporta dodijeljena je gospodinu Đuri Vičeviću, dugogodišnjem sportskom djelatniku i predsjedniku Nogometnog kluba Pomorac.


Zahvalnicu Općine Kostrena za sportska postignuća u 2022. godinu dobili su: Andre Medić iz Kluba podvodnih aktivnosti Kostrena, Ivan Zvonar iz Košarkaškog kluba “Flumen sancti viti”, članovi Karate kluba Kostrena Milla Vita Lozo, Vita Pranjić, Sara Žugaj, Elin Selimović, Safiria Ritossa, Lucia Lencović, Leona Lencović, Tina Cvijanović, Sara Tadej, Kornelija Reljac, Vanessa Lozano, Tea Turčić, Vito Katnić, Borna Babić, Borna Duvnjak, Filip Duvnjak, Levan Lorencin i Toni Katalinić, mlađi pioniri Nogometnog kluba Pomorac 1921., članovi Jedriličarskog kluba Galeb Karlo Ugrin, posada Tajana Filipaš i Tin Fike, Igor Ružić, posada Milko Volarić i Dean Pavlak, posada Bojan Grego, Vlado Grego, Darko Hajdinjak i Damir Vranić, Košarkaški klub osoba s invaliditetom Kostrena te Dora Datković iz Odbojkaškog kluba Kostrena.


Inače, Kostrena ima jedno od najvećih proračunskih ulaganja u sport te je u ovogodišnjem proračunu osigurano više od 300 tisuća eura.