Peto izdanje

Festival sportske rekreacije: Međunarodni olimpijski dan obilježit će se na Platku

Sanja Gašpert

Foto Sanja Gašpert

Foto Sanja Gašpert

Na Platku će biti obilježen Međunarodni olimpijski dan, pripremljene su sportsko-rekreacijske aktivnosti za sve generacije, ciljana skupine su obitelji kojih je iz godine u godinu sve višeRIJEKA – Peti Festival sportske rekreacije Primorsko-goranske županije bit će održan ove subote, 8. lipnja na Platku, s početkom u 10 sati, u organizaciji Saveza sportske rekreacije »Sport za sve« Primorsko-goranske županije i pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, a od ove godine prvi put pokrovitelj je i Hrvatski olimpijski odbor, rečeno je na konferenciji za novinare.


– Petu godinu za redom na Platku se održava Festival sportske rekreacije, a ove će godine toga dana biti obilježen i Međunarodni olimpijski dan na Platku. Pripremljene su sportsko-rekreacijske aktivnosti za sve generacije, za svakoga po nešto. Ciljana skupina su nam obitelji, kojih je svake godine sve više na Platku. Programi su podijeljeni u nekoliko kategorija, pa tako imamo sportsko-rekreativna natjecanja, odnosno turnire u rukometu, nogometu, odbojci, ali i sportsko-rekreacijske aktivnosti bez natjecateljskog karaktera u koje su uključeni tubing, planinarenje, pješačenje, nordijsko hodanje, jahanje, obiteljsko i terapijsko te individualno, olimpijada umirovljenika.


U kategoriji ekologije novost su »ploggeri« koji nam dolaze iz Opatije, a to su ljudi koji se kreću po prirodi i sakupljaju otpad. Imat ćemo i utrku automobila, kao i utrku kućnih ljubimaca, ali i smoothie bike Udruge Žmergo. U Zdravom kutku građani će dobiti informacije Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a i Crvenog križa o zdravom načinu života, a prvi put priključuje nam se i Fiziocentar koji će posjetiteljima besplatno pregledati kralježnicu.
Dolazi nam i ekipa iz azila sa svojim psima, a tu je i zabavni program, odnosno retro party uz DJ-a Vedrana. U subotu poslijepodne održava se i događanje Panoramsko lice Platka, a u nedjelju Vertikalno lice Platka, uz popratne aktivnosti, kazao je tajnik Saveza sportske rekreacije Dalibor Korenić, dodajući kako je prošle godine u pet manifestacija Saveza na Platku sudjelovalo oko 10,7 tisuća sudionika.


Direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič kazao je kako GSC tijekom cijele godine uz pomoć Primorsko-goranske županije priprema infrastrukturu da bi se ovakve manifestacije mogle događati. U subotu ćemo prvi put ove sezone organizirati i panoramsku žičaru, koja će se održavati svakog vikenda do kraja srpnja, kazao je Udovič.


U ime pokrovitelja, novinarima se obratio pročelnik Ureda Županije Goran Petrc, koji je istaknuo kako je Festival sportske rekreacije značajan program jer promovira zdrav život i rekreaciju, ali i sam Platak i kao ljetnu destinaciju.