Susjedstvo - Škurinje

Fanzin, aplikacija kvART i zelena knjižnica

Danijela Bauk

Na događanju će biti predstavljen prvi broj gerilskog uličnog kvartovskog fanzina, nastalog pod geslom Balkonske novine

Na događanju će biti predstavljen prvi broj gerilskog uličnog kvartovskog fanzina, nastalog pod geslom Balkonske novine

Na predstavljanju će se moći saznati sve o načinu uključivanja, sljedećim brojevima fanzina, otvorenoj formi i kreativnim mogućnostima. Također, bit će predstavljena i aplikacija kvARt odnosno njena engleska varijanta Urban ARRIJEKA  Danas u 18 sati u prostoru Mjesnog odbora Škurinje bit će predstavljen prvi broj fanzina Balkonske novine, aplikacije Urban AR te mini zelene knjižnice, jednog od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture – susjedstva Škurinje, čije aktivnosti provodi Udruga za urbanu regeneraciju Kuraž.


Na događanju će biti predstavljen prvi broj gerilskog uličnog kvartovskog fanzina, nastalog pod geslom Balkonske novine. Fanzin je tiskan risografskom tehnikom te predstavlja inovativan iskorak u mikrolokalno kvartovsko novinarstvo.


Na predstavljanju će se moći saznati sve o načinu uključivanja, sljedećim brojevima fanzina, otvorenoj formi i kreativnim mogućnostima. Također, bit će predstavljena i aplikacija kvARt odnosno njena engleska varijanta Urban AR.
Usto, bit će predstavljen i početni fond lokalne male knjižnice, koja će biti fokusirana na tzv. zelene teme, teme održivog razvoja, urbanizma i sl. Predstavit će se ujedno i koncept malih lokalnih portunskih knjižnica koje svatko može samostalno organizirati u svom portunu.