Likovna manifestacija

Ey tempore “Va Zamete” na Trg riječkih olimpijaca privukao velik broj umjetnika i posjetitelja

Edi ProdanU organizaciji MO Zamet i Kluba starijih osoba Zamet na Trgu riječkih olimpijaca održano je drugo izdanje likovne manifestacije “Va Zamete”, odnosno Ex tempore 2023. Podijeljeni u niz kategorija – ove godine prigodu su dobili i učenici osnovnoškolske dobi predvođeni učiteljicom OŠ Zamet Irenom Budiša, dugogodišnjom voditeljicom kreativnih likovnih radionica – umjetnici amateri su u velikom broju ispunili predviđeni prostor te privukli pažnju mnoštva posjetitelja i inače uvijek prepunog Trga.


– Ovu umjetničku manifestaciju organiziramo s velikom ljubavi prema kraju u kojem živimo, prema našem Zametu i prema umjetnosti s kojom se bavimo. Na samom ex tempore dijelu nastupilo je petnaestak umjetnika, dok je ukupni broj izloženih dijela bio nekoliko puta veći, naglasila nam je slikarica Jasna Bogunović koja je uz Ankicu Tomac i Gordanu Skutari pokretač ove zanimljive zametske umjetničke manifestacije.


A u potpuno demokratskom duhu, glasanjem posjetitelja, odabrat će se najbolja slika i najbolji extempore te zaželjeti dugi život lani pokrenute manifestacije. Ono što je i ova umjetnička manifestacija pokazala, Zamet je istinski, upravo na Trgu riječkih olimpijaca kao i na susjednim objektima među kojima se posebno ističe tržnica, postigao iznimno veliku koheziju, postao je naprosto kvartom što, kao malo koji u Rijeci, živi jednim svojim iznimno sadržajnim unutarnjim životom.