Popularna manifestacija

Evo što se sve sprema za novo Leto va Kraljevici

Jakov Kršovnik

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Službeno otvaranje je 8. srpnja kada u atriju Dvorca Frankopan u Kraljevici nastupaju plesni klub Dance Queen te klape Porto Re, Kraljevica, Vinčace i KUD Lanterna.KRALJEVICA – Nakon dvije godine pandemijske pauze vraća se popularna manifestacija “Leto va Kraljevici”.


Prvo događanje je već sutra (subota 2. 7.) od 20 sati na stadionu Marakana održat će se finale memorijalnog malonogometnog turnira “Bruno Kurolt”.


Službeno otvaranje je 8. srpnja kada u atriju Dvorca Frankopan u Kraljevici nastupaju plesni klub Dance Queen te klape Porto Re, Kraljevica, Vinčace i KUD Lanterna.
Ukupno 15 događanja, od ribarskih fešti, nastupa grupe Mejaši, proslave Oluje, predstava, pa do klasike i jazza, objedinjenih pod nazivom Kraljevačko kulturno leto, očekuje sve domaće i strane posjetitelje tijekom ovoga ljeta u Kraljevici.


Zatvaranje Leta va Kraljevici je 27. kolovoza kada u Dvorcu Frankopan nastupa klapa Tramuntana, a sve su najavile Jelena Mateševac, direktorica Turističke zajednice Grada Kraljevice te Paula Vučković i Matea Dundović iz gradske uprave.– Zadovoljni smo programom s obzirom na to kako je situacija izgledala početkom godine i tadašnje stanje s pandemijom.


Nastavljamo s našim tradicionalnim događanjima, donosimo i neka nova, a posebno nam je drago što će događanja biti u svim mjestima na području Grada Kraljevice, kaže Paula Vučković.


Jelena Mateševac najavila je program te podcrtala da je ulaz na sva događanja slobodan.


Naplaćuje se jedino svečani koncert sopranistice Marije Vidović uz klavirsku pratnju u Dvorcu Frankopan 29. srpnja te izvedba Casabiance Maria Lipovšeka Battifiace i Irene Grdinić, koja će biti u Šmriki 18. kolovoza.


Ulaznica za Casabiancu je 50 kuna, a za nastup Marije Vidović 80 kuna u pretprodaji, a 100 kuna na dan koncerta.


Ulaznice se prodaju u Posjetiteljskom centru Kraljevica u Dvorcu Frankopan u Kraljevici od utorka do nedjelje od 10 do 18 sati.


Organizatori Leta va Kraljevici su Grad Kraljevica i TZ Grada Kraljevice, a pokrovitelji INA, Jadran hoteli, inforpojekt do.o. i Marina Jadranovo.


Program Leta va Kraljevici


2. 7. subota


Finale memorijalnog malonogometnog turnira “Bruno Kurolt”, stadion Marakana, Kraljevica u 20 sati.


8. 7. petak


Nastup plesnog kluba Dance Queen te nastup klapa Porte Re, Kraljevica, Vinčace i KUD-a Lanterna, Dvorac Frankopan u 21 sat.


14. 7. četvrtak


Dječja interaktivna predstava “Klaunovska posla”, Dvorac Frankopan, u 19 sati.


17. 7. nedjelja


Jazz koncert Damjan Grbac & Co. Stari grad zrinskih u Kraljevici u 21 sat


20. 7. srijeda


Komedija Ri Teatra: Ako nećeš ti, hoće njih tri, Križišće, školsko igralište u 21 sat


22. 7. petak


Otvorenje izložbe i performansi: 3rd SPACE.EU/rope: Tko je to ja koji govori, u 19 sati, u 20 sati koncert Krisztian Palagyi na harmonici i Laura Perez Padilla na oboi te u 22 sata koncert elektroničke glazbe Raffaela Seyfrieda, sve u Dvorcu Frankopan


23. 7. subota


Fešta od klapunic (dagnji), okupljanje i početak kuhanja u 18 sati, od 21 sat do 1 ujutro nastup grupe Fortunal, s prekidom za proglašenje pobjednika u 22 sata, sve na kraljevičkoj rivi


28. 7. četvrtak


3rd SPACE.EU/rope project no. 3. Tko je to ja koji govori, u 19 otvaranje izložbe, u 20 sati koncert tenora Valentina Blasine te Krisztiana Palagyja na harmonici i Laure Perez Padilla na oboi, Dvorac Frankopan


29. 7. petak


Svečani koncert sopranistice Marije Vidović uz klavirsku pratnju, Dvorac Frankopan, ulaznica 80kn, na dan koncerta 100kn


31. 7. nedjelja


3rd SPACE.EU/rope project no.3 Tko je to ja koji govori, u 19 sati otvorenje izložbe, Dvorac Frankopan


4. 8. četvrtak


Oluja na Kvarneru, u 21 sat bakljada na Krčkom mostu, u 21 i 30 nastup grupe Aurora na kraljevičkoj rivi


13. 8. subota


“Tira, tira” fešta od tune, početak u 19 sati u Bakarcu, a u 22 sata koncert grupe Mejaši


18. 8. četvrtak


predstava Casabianca, Mario Lipovšek i Irena Grdinić, Šmrika, igralište NK Primorac u 20 i 30. ulaznica 50kn


20. 8. subota


Nastup grupe Infinity od 21 sat na kraljevičkoj rivi


27. 8. subota


Koncert klape Tramuntana od 20 i 30 u Dvorcu Frankopan, Kraljevica