Na obali

FOTO Evo kako se u Rijeci slavi velika pobjeda Hrvatske

Katarina Blažević

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Vlašić pokrenuo erupciju oduševljenja, a još je veća eksplozija nastala nakon pogodaka Luke Modrića i Ivana Perišića u drugome poluvremenu, čime su Vatreni osigurali plasman u osminu finalaGat Karoline Riječke eruptirao je od sreće i oduševljenja u 21.17 sati kada je Nikola Vlašić postigao gol za vodstvo Hrvatske protiv Škotske u ključnoj utakmici skupine D EURO-a.


A još je veća eksplozija nastala nakon pogodaka Luke Modrića i Ivana Perišića u drugome poluvremenu, čime su Vatreni osigurali plasman u osminu finala.


Nakon prve dvije utakmice koje je Hrvatska igrala u ranijem terminu, Riječani su toplu ljetnu večer odlučili provesti bodreći reprezentaciju pokraj mora, radije negoli u svojim domovima.


Foto galerija: Navijanje za Hrvatsku na Gatu Karoline Riječke Foto: Marko Gracin
U tome su ipak prednjačili pripadnici mlađe populacije, koja je većim dijelom činila navijače na Gatu.


– Definitivno je bolje ovdje gledati utakmicu jer je puno bolja atmosfera, nego što bi to bilo da smo kod kuće ili u nekome kafiću. Kada padne gol svi slave, svi su skladni kao jedno.


Koliko sam zadovoljan igrom Hrvatske? I nisam baš zadovoljan jer previše eksperimentiramo s postavama, u prva dva susreta smo stvorili tek dvije prilike i nismo ništa pokazali – iskreno će reći Luka Skender.I njegov prijatelj Ivan Šantić favorizira navijanje na otvorenom.


– Na Gatu volim navijati prvenstveno jer smo na otvorenom, dobra je atmosfera, iako iskreno nije kao prije tri godine za vrijeme Svjetskoga prvenstva. Osjeti se da je korona uzela svoj danak, nema toliko ljudi, ali se ipak skupio popriličan broj da to bude na zavidnoj razini.


Glavno je da sam s prijateljima, ljeto je i uživamo – govori Ivan, koji na EURO-u ne prati samo hrvatsku reprezentaciju.


– Od ostalih reprezentacija respektiram Italiju, Nizozemsku i Belgiju. To su momčadi koje imaju jako dobar roster igrača.


Zbog atmosfere su na Gat došli i Lukas i Tin.– Ovdje je super atmosfera, puno je ljudi pa je puno bolje nego u nekome kafiću gdje ne bi bilo toliko glasno. Meni osobno atmosfera nije lošija nego prije tri godine. Mislim da koronavirus nije toliko promijenio stvari – govori Tin, dok je Lukasu najbolje kada Hrvatska zabije gol.


– Nisam dosad bio zadovoljan igrom naše reprezentacije, nisu dali sve od sebe, a mogli su. Ali, atmosfera je sada odlična, pogotovo je ludnica kada padne gol.