Viškovo

EU priznanje za OŠ Sveti Matej iz Viškova. Postala je “eTwinning škola”

Ingrid Šestan KučićVIŠKOVO – Osnovna škola Sveti Matej Viškovo postala je vlasnik Europske oznake kvalitete te nacionalne oznake kvalitete, kao i titule eTwinning škole, a ta su priznanja stigla na temelju sudjelovanja u međunarodnim eTwinning projektima u koje su se prošle školske godine uključili učenici 4.d razreda pod vodstvom učiteljice Ivane Žagar koja je ove školske godine preuzela ravnateljsku funkciju. Nacionalna oznaka kvalitete (QL – Quality Label) dodijeljena je za autorske projekte »Čarobne slikovnice godišnjih doba/ Magical picture books of the seasons«, »Boje ljubavi/The colors of love« i »Čudesna tekućina voda« kao i za projekte »100. dan škole Udruge Zvono 2021, Webučionica 2.0/ Webclassroom, Ljepote moje domovine/ The beauties of my homeland«, »The beauty of reading/ Ljepota čitanja«, »Pusni običaji naših krajeva«, »Dan jabuka 2020.« te »Dan ružičastih majica 2021./Pink Shirt Day 2021.«


Ravnateljica kaže i da je Udruga hrvatskih učitelja razredne nastave Zvono školi dodijelila priznanja za autorske projekte: »Čarobne slikovnice godišnjih doba/ Magical picture books of the seasons« i »Čudesna tekućina voda«, dok Europsku oznaku kvalitete dodjeljuje Središnja služba za podršku (CSS) učiteljima za rad na projektu koji je predložen za Europsku oznaku kvalitete od Nacionalne službe za podršku te na kojem rade barem dva partnera koji su već primili Nacionalnu oznaku kvalitete za svoje radove.


– Natječaj za eTwinningovu europsku nagradu najveće je priznanje za eTwinning projekte i dodjeljuje ga međunarodni stručni žiri najboljim projektima godine na europskoj razini. Europsku oznaku kvalitete (EQL – European Quality Label) dobili smo za niz provedenih projekata, a zahvaljujući nagradama koje smo dobili kao i autorstvu novih projekata »Brže, više, jače/Faster, more, stronger«, »Pusni običaji naših krajeva 1«, »Čokoladni izazov i Čudesna tekućina voda 2«, naša škola dobila je titulu eTwinning škole. Svečana lenta eTwinning School 2021. – 2022. Svečani paket sadrži zastavu i priznanje Europske komisije (European Commission). Oznaku eTwinningove škole ponosno nosi i naša škola kao i 93 predškolske ustanove, osnovne i srednje škole iz Hrvatske. Ovo je veliko priznanje za našu inovativnost, osobito u područjima digitalne prakse i e-sigurnosti, kao i u promicanju prakse suradničkog učenja osoblja i učenika, navodi Žagar.