Edukacija

Županijska komora Rijeka organizirala radionicu za pripremu EU projekata. Odazvalo se skoro 50 tvrtki

Sanja Gašpert

Foto Dubravka Petric/PIXSELL

Foto Dubravka Petric/PIXSELL

U organizaciji HGK - Županijske komore Rijeka i HGK Centra za inovacije i EU projekte, održana je radionica »Priprema i prijava EU projekata«, organizirana za trgovačka društva s područja Primorsko-goranske županije s ciljem edukacije u području pripreme i prijave projekata sufinanciranih iz EU fondovaRIJEKA – U organizaciji HGK – Županijske komore Rijeka i HGK Centra za inovacije i EU projekte, održana je radionica »Priprema i prijava EU projekata«, organizirana za trgovačka društva s područja Primorsko-goranske županije s ciljem edukacije u području pripreme i prijave projekata sufinanciranih iz EU fondova.


Na radionici je sudjelovalo gotovo pedeset predstavnika trgovačkih društava, a brojni drugi gospodarstvenici, radi ograničenog kapaciteta dvorane zbog epidemioloških mjera, već su se predbilježili za slijedeću edukaciju na ovu temu. Radionicu je otvorio v. d. predsjednika HGK – Županijske komore Rijeka, prof. dr. sc. Heri Bezić, koji je pozvao tvrtke da se i individualno obrate Komori radi pomoći oko pripreme i prijave EU projekata. Predavači na radionici bili su dr. sc. Tomislav Radoš, potpredsjednik HGK-a, Danijela Ćenan, direktorica Centra za inovacije i EU projekte, Domagoj Topić, voditelj Odjela za pripremu i provedbu EU projekata, Petra Ostojić, viša stručna savjetnica u Odjelu za pripremu i provedbu EU projekata i Nikolina Udovičić, voditeljica Odjela za praćenje i izvještavanje na projektima.


Potpredsjednik HGK-a dr. sc. Tomislav Radoš istaknuo je da Hrvatskoj stoji na raspolaganju više od 24 milijarde eura bespovratnih sredstava u novom operativnom razdoblju 2021. – 2027. godine, ali je od velike važnosti da se relevantni natječaji objave, sredstva usmjere i svrsishodno iskoriste.
Tijekom dva dana polaznici su se upoznali s EU fondovima, odnosno fondovima i programima koji su trenutno dostupni Hrvatskoj. Također, upoznali su se s načinom pronalaska odgovarajućeg natječaja, kako čitati natječajnu dokumentaciju, kako razvijati projekt, s izvorima financiranja i izradom poslovnog plana. Obrađene su i teme prijave projekta.