"Bogatstvo različitosti"

Erasmus+ projekt u OŠ Pećine: Učenici ugostili vršnjake

Ingrid Šestan Kučić

Krajem rujna OŠ Pećine ugostila je partnere u Erasmus+ projektu iz Austrije / Foto Vedran KARUZA

Krajem rujna OŠ Pećine ugostila je partnere u Erasmus+ projektu iz Austrije / Foto Vedran KARUZA

Rijeku je posjetilo 35 učenika i 8 učitelja partnerske škole na skupnoj mobilnosti s temom »Vode nas povezuju«. Za goste su organizirane brojne radionice u školi pod vodstvom naših učitelja, navodi Vlajnić 


RIJEKA – U okviru Erasmus+ projekta »Bogatstvo različitosti« Osnovna škola Pećine ugostila je učenike i nastavnike iz Graza koji su tri dana boravili u Rijeci. Riječ je o projektu koji se financira s iznosom većim od 175.000 kuna, a kroz koji se s pećinskom školom povezuju brojne organizacije i partnerske škole iz inozemstva. Među njima se posebno ističe Volksschule Triester Graz, inače Erasmus+ akreditirana škola iz Austrije. Pojašnjavajući kako je prigodom nedavnog pripremnog posjeta učitelja dogovorena suradnja, koordinator projekta Igor Vlajnić ističe da je bogato iskustvo austrijskih kolega poslužilo i riječkim učiteljima u provedbi složenih međunarodnih projekata.


– Rijeku je posjetilo 35 učenika i 8 učitelja partnerske škole na skupnoj mobilnosti s temom »Vode nas povezuju«. Za goste su organizirane brojne radionice u školi pod vodstvom naših učitelja, koji su imali težak i izazovan zadatak prezentacije svoga rada na međunarodnoj razini. Prvi dan održana je radionica »Slušam život« pod vodstvom kolegica Tanje Šupe i Javorke Milković iz Odjela i Prve knjižnice za djecu s oštećenjima vida, a aktivnosti su nastavljene likovnim radionicama izrade suvenira pod vodstvom Ede Jozipović, glazbenom radionicom posvećenoj »Odi radosti« i sportskim radionicama u kojima su snage odmjerili domaći i gosti. Partnerski razredi pod vodstvom njihovih učiteljica Christiane Jelača i Tee Jurčić imali su najviše posla jer su sudjelovali i vodili gotovo sve aktivnosti, a dodatno su se povezali i razmijenili prigodne čestitke, darove i prezentacije, navodi Vlajnić.
I nakon odlaska gostiju iz Austrije OŠ Pećine nastavlja s Erasmus+ projektom pa tako tijekom ovog i sljedećeg mjeseca dvoje učitelja ove škole odlazi na usavršavanje na Cipar i u Italiju ili na job-shadowing u Austriju. Istovremeno, učenici će boraviti u Italiji i Sloveniji, a u školi se očekuju i brojne druge zanimljive aktivnosti.