Letovi na Krk

Dvije nove aviolinije za Njemačku: Rijeka povezana s Frankfurtom i Münchenom

Alenka Juričić Bukarica

Foto arhiva NL

Foto arhiva NL

Kvarner s Njemačkom od srpnja povezuje i niskobudžetni Eurowings i to s Düsseldorfom i Hamburgom, a Ryanair je već ranije krenuo s linijom prema LondonuPočetak kolovoza donosi dvije nove aviolinije za Zračne luke Rijeka prema Njemačkoj, najjvažnijem kvarnerskom emitivnom tržištu. Naime, proteklog vikenda ponovo je krenula Ryanairova aviolinija Frankfurt (Hahn) – Zračna luka Rijeka.


Kako prenosi portal Croatianaviation, na prvom letu su bila 133 putnika, što je oko 70 posto popunjenosti zrakoplova koji ima kapacitet 189 sjedala. Zrakoplov je odmah u subotu krenuo natrag za Njemačku, i to sa 70 putnika.


Kako sada stvari stoje, Ryanair će do 24. listopada svake subote imati direktnu liniju Frankfurt (Hahn) – Rijeka – Frankfurt (Hahn).
Dodajmo kako će sutra, 6. kolovoza krenuti ponovo i linija hrvatskog nacionalnog prijevoznika Croatia Airlinesa prema Münchenu. Riječ je o liniji koja je bavarski glavni grad s Rijekom povezivala i tijekom zime, međutim, uslijed koronakrize je obustavljena.


Prema najavama, Croatijini zrakoplovi će za München letjeti svaki četvrtak i nedjelju, sve do 27. rujna. Rijeka će tako kroz kolovoz i rujan biti povezana s Münchenom dva puta tjedno s time da će jutarnji polasci biti iz Münchena, a povratno će let biti iza podneva sa Zračne luke Rijeka.


Inače, Kvarner s Njemačkom od srpnja povezuje i niskobudžetni Eurowings i to s Düsseldorfom i Hamburgom, a Ryanair je već ranije krenuo s linijom prema Londonu.


U Zračnoj luci Rijeka navode i kako je Rijeka, unatoč pozicioniraju Hrvatske na narančastu listu od strane nizozemskih vlasti i dalje povezana direktnom linijom za Eindhoven Airport čak tri puta tjedno, utorkom, četvrtkom i nedjeljom, i to Transavijinim zrakoplovima.


Da podsjetimo, tu su još i linije za Varšavu koju je uveo poljski nacionalni prijevoznik LOT, linija Air Baltica za Rigu te domaća linija za Osijek, Split i Dubrovnik Trade Aira.