Završeno osposobljavanje

DVD Sušak: Zvanje ‘vatrogasna mladež’ dobilo 13 mladih vatrogasaca

Biljana Savić

Ispit su položili svi polaznici tečaja, pokazavši pritom zavidno teorijsko i praktično znanje

Ispit su položili svi polaznici tečaja, pokazavši pritom zavidno teorijsko i praktično znanjeRIJEKA Završeno je osposobljavanje vatrogasne mladeži DVD-a »Sušak« – Rijeka. U prostorijama ovog vatrogasnog društva održan je završni ispit za zvanje »vatrogasna mladež« sukladno Pravilniku za osposobljavanje mladeži.


Tečaju je pristupilo 13 pripadnika vatrogasne mladeži DVD-a Sušak, 10 muških i 3 ženskih, a ispit su položili svi polaznici tečaja, pokazavši pritom zavidno teorijsko i praktično znanje čime su potvrdili da je budućnost Društva osigurana.


Istoga dana podijeljene su diplome i činovi pripadnicima mladeži kao i pohvalnice članovima pomlatka koji su također krajem ožujka polagali ispit namijenjen za najmlađe. Teorijsko osposobljavanje za pomladak provedeno je, kao i završno ispitivanje u suradnji s Gradskom vatrogasnom zajednicom Rijeka, a u cijelosti su ga održali voditelji pomlatka Društva.
Završni ispit pratio je i predsjednik Gradske vatrogasne zajednice Rijeka Damir Mlinac koji je tom prilikom izrazio zadovoljstvo viđenim te je čestitao članovima pomlatka, mladeži i voditeljima Društva.