Potpisan ugovor

DVD Halubjan dobiva novo vatrogasno vozilo vrijedno više od dva milijuna kuna

Portal Novi list

S potpisivanja ugovora za novo vatrogasno vozilo

S potpisivanja ugovora za novo vatrogasno vozilo

Vrijednost vozila iznosi 2.186,250 kuna s PDV-om, a sredstva je u cijelosti osigurala Općina ViškovoU prostorima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Halubjan danas je potpisan Ugovor o nabavi vatrogasnog vozila s produženom kabinom između DVD-a Halubjan i tvrtke Ziegler d.o.o. koja je u provedenom postupku javne nabave izabrana kao najbolji ponuditelj.


Vrijednost vozila iznosi 2.186,250 kuna s PDV-om, a sredstva je u cijelosti osigurala Općina Viškovo.


“Ovime će se značajno poboljšati operativna sposobnost vatrogasaca. Dogodine u ovo vrijeme očekujemo primopredaju navalnoga vatrogasnog vozila na podvozju Volvo FE 360 kojeg će tvrtka Ziegler nadograditi prema našim zahtjevima sa srednjetlačno i visokotlačnom centrifugalnom pumpom, kompletnom opremom za gašenje objekata i infrastrukture, rasvjetnim stupom od 6 metara, vitlom za brzu navalu, vitlom za vuču tereta, prijenosnim agregatom za struju itd.


Kombinirano vozilo za spašavanje
Služit će nam i kao kombinirano vozilo za spašavanje. U produženoj momčadskoj kabini bit će mjesta za šestero ljudi, spremnik vode bit će kapaciteta 3000 litara.


Ovim se putem zahvaljujem Općini Viškovo što nam je omogućila ovako kvalitetno vozilo, ali i što nas redovno financira i prati u našim aktivnostima”, izjavio je predsjednik DVD-a Halubjan Sanjin Blažević.


Potpisivanju Ugovora nazočila je i načelnica Općine Viškovo Sanja Udović sa zamjenicom Snježanom Podobnik.


“DVD Halubjan će s novim navalnim vatrogasnim vozilom imati puno bolje uvjete u obavljanju svojih aktivnosti što se prije svega odnosi na zaštitu i sigurnost naših mještana, ali i brojnih gospodarskih subjekata.


DVD Halubjan uvijek tu za što god treba


Osim zadaća definiranih Zakonom o vatrogastvu, naši DVD-ovci djeluju puno šire od toga pa se nerijetko bave dobrovoljnim i humanitarnim radom. Moram pohvaliti i njihovu ulogu u proteklim mjesecima jer su se pokazali kao iznimno važna karika u operativnim snagama sustava civilne zaštite.


Svakodnevno su u suradnji s Komunalnim društvom Viškovo gotovo puna dva mjeseca nadzirali provođenje brojnih zabrana koje je uveo nacionalni Stožer civilne zaštite u borbi protiv koronavirusa.


Znam da im ponekad nije bilo lako i na tome im posebno zahvaljujem. Prisjetit ću se i jedne situacije s mog prvog operativnog sastanka vezano uz civilnu zaštitu na samom početku pandemije.


Kada smo imali brojne upitnike tko će, kako i što nadzirati, zapovjednik DVD-a je prvi rekao: Mi smo tu koliko god nas treba i za što god nas trebate”, rekla je prilikom potpisivanja Ugovora općinska načelnica Sanja Udović.