Bela nedeja

Druženje u Kući Belice: “Ovo je rekordna berba i po kvaliteti i po kvantiteti”

Sandy Uran

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Održano je prigodno druženje članova Udruge Belica, gradonačelnika Kastva Mateja Mostarca i gostiju, na kojem je istaknuta važnost tradicije održavanja Bele nedejeKASTAV – Dan uoči Bele nedeje u Kući Belice održano je prigodno druženje članova Udruge Belica, gradonačelnika Kastva Mateja Mostarca i gostiju, na kojem je istaknuta važnost tradicije održavanja Bele nedeje.

Foto galerija: Subota u Kastvu uoči Bele nedeje Foto: Vedran Karuza– Ovo je rekordna berba i po kvaliteti i po kvantiteti, rekao je predsjednik Udruge Belica Miljenko Host i naglasio kako mu je posebno drago da se ove godine mogu predstaviti takvim rezultatima, nakon dvije teške godine u znaku pandemije.


Gradonačelnik Kastva također je istaknuo važnost održavanja tradicije i zahvalio se Udruzi Belica na realiziranom, te svih pozvao da uživaju ovog vikenda na Beloj nedeji.
– Opustite se i uživajte kazao je, a potom predstavio i slikovnicu na čakavskom Franje Jardasa naslovljenu »Jedna Minja mića« za koju ilustracije potpisuje kastavski umjentik Saša Jantolek. Slikovnicu je predstavio u ime izdavača Milan Zagorac, te sam autor i ilustrator. Ovom prigodom prisutna publika mogla je uživati u izložbi ilustracija koje krase slikovnicu čija »velika promocija« tek slijedi u nadolazećem razdoblju.