Zanimljiv potez vlasnika

Društvenim mrežama širi se poruka s računa u kostrenskom kafiću: ‘Ovo je za one koji se žale da je kava skupa’

P. N.

Foto Facebook / Morski.hr / Filip Brala PIXSELL

Foto Facebook / Morski.hr / Filip Brala PIXSELL

Vlasnik ugostiteljskog objekta objasnio je ovaj svoj potezDruštvenim mrežama širi se fotografija neobičnog računa, kojeg će dobiti oni koji popiju kavu u kostrenskom kafiću Mosquito.


“PP i najveći PDV u Europi obračunati u cijeni. Španjolska i Italija 10, Mađarska 5, Grčka 13, a Francuska i Slovenija 6%. Iziđimo na izbore i zaustavimo poreznu represiju državi koja postoji kako bi omogućila privilegije za podobne“, stoji u poruci napisanoj na računi, piše portal Morski.hr.


Vlasnik ugostiteljskog objekta objasnio je ovaj svoj potez.
“To je bilo jednostavno iz razloga jer mnogi ljudi uopće nisu upoznati s činjeničnim stanjem. Ako u zemljama koje su turističke i imaju par stotina milijuna stanovnika, stoji PDV kojeg sam naveo, po čemu smo to mi drugačiji, a promoviramo se kao turistička zemlja? Mnogo je bilo ugostitelja koji su radili dok je PDV na ugostiteljske usluge bio 13 % i kad su digli na 25 %, mnogi su dali svoje lokale u prodaju, poslovanje je postalo neisplativo. Vlada je izišla samo u susret hotelijerskom lobiju i restorani su na uslugu hrane dobili PDV 13%.


Ovo je način da se potakne ljude da idu na izbore jer izbori su jedino mjesto gdje se neke stvari mogu promijeniti. Svi koji se žale da im je kava skupa, trebaju znati da je svaki treći zaposlenik državni zaposlenik, koliko se državi daje novca – kaže Miro Juraj, vlasnik Mosquito bara u Kostreni za Morski.hr.