Vijećnici prisegnuli

Dražen Soldan predsjednik Općinskog vijeća Kostrene

Barbara Čalušić

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZA

Njegov je izbor podržalo šestero vijećnika s triju nezavisnih lista koje su ušle u kostrensko Vijeće te dvojica vijećnika HDZ-a. To će, po svemu sudeći biti i odnos snaga u kojem će oporbu sačinjavati dvojica vijećnika SDP-a te troje Unije KvarneraKOSTRENA – Izborom Dražena Soldana za predsjednika jučer je konstituirano Općinsko vijeće Kostrene. Njegov je izbor podržalo šestero vijećnika s triju nezavisnih lista koje su ušle u kostrensko Vijeće te dvojica vijećnika HDZ-a. To će, po svemu sudeći, biti i odnos snaga u ovom mandatu u kojem će oporbu sačinjavati dvojica vijećnika SDP-a koji su u prošlom mandatu podržavali nezavisnu listu aktualnog načelnika Dražena Vranića te troje vijećnika Unije Kvarnera koji su i u proteklom mandatu, tada s HDZ-om, činili oporbu.


Sveukupno trinaestero vijećnika Općinskog vijeća Kostrene jučer je dalo prisege, a osim Dražena Soldana, s nezavisne liste Bolja Kostrena to su Nataša Ivančić Jokić, Vendi Nastić i Ema Rizoniko, Maša Smokrović također je sa svojom nezavisnom listom osvojila jedan mandat baš kao i Milan Tićak. Većinu će nezavisnim listama osiguravati HDZ koji u kostrenskom Vijeću predstavljaju Darko Tonković i Franjo Božinović. U Vijeće su ušli još Željko Linšak i Zoran Rubinić iz SDP-a te Adrijana Muždeka Prodanović, Davor Willheim i Mirela Marunić iz Unije Kvarnera. Prvi potpredsjednik vijeća je Darko Tonković oko čijeg su izbora bili suzdržani vijećnici SDP-a i Unije Kvarnera dok drugi predsjednik Vijeća, koji bi trebao biti iz redova oporbe, nije izabran.


Kako je objasnio Soldan, prijedlog za potpredsjednika Vijeća iz redova oporbe je povučen pa je predsjednik vijeća zamolio vijećnike da pripreme novi prijedlog. Zbog zakonskih izmjena Kostrena više nema formalnog zamjenika načelnika, ali ima obaveza imenovati privremenog zamjenika u slučaju duže odsutnosti izabranog načelnika. To će biti nezavisna vijećnica Nataša Ivančić Jokić, koja će u eventualnoj dužoj odutnosti načelnika mijenjati Vranića pri čemu mora izaći iz Vijeća.