Odlazak iz KBC-a Rijeka

Dr. Davor Štimac odlazi iz KBC-a Rijeka. Uskoro bi trebao postati ravnatelj Specijalne bolnice Medico

Barbara Čalušić

Davor Štimac / Foto: V. KARUZA

Davor Štimac / Foto: V. KARUZA

Na tom će mjestu zamijeniti neurokirurga doc. dr. Zlatka Kolića, koji je u Medico također došao iz riječkog KBC-aRIJEKA – Nekadašnji ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Rijeka i još uvijek aktualni predstojnik riječke Klinike za internu medicinu, prof. dr. Davor Štimac, uskoro će stupiti na mjesto ravnatelja Specijalne bolnice Medico. Na tom će mjestu zamijeniti neurokirurga doc. dr. Zlatka Kolića, koji je u Medico također došao iz riječkog KBC-a.


Štimac je bio ravnatelj riječke bolnice pet i pol godina, sve do 2020. godine, kada ga je na tom mjestu zamijenio aktualni ravnatelj prof. dr. Alen Ružić.


Nakon što nije bio ponovo izabran za ravnatelja, nastavio je obnašati dužnost predstojnika Klinike za internu medicinu kojoj je bio na čelu u više mandata te se 2021. godine kandidirao za riječkoga gradonačelnika kao nezavisni kandidat. Na posljednjim lokalnim izborima izgubio je od aktualnog riječkog gradonačelnika, SDP-ovog Marka Filipovića, u drugom krugu.
Kad je riječ o politici, Štimac je i dalje vijećnik, i to Gradskog vijeća Rijeke te Županijske skupštine PGŽ-a, a kao gastroenterolog član je više domaćih i inozemnih stručnih društava.