Projekt

Dogovorene završne aktivnosti Arce Adriatice

Sanja Gašpert

Zaštita materijalne i nematerijalne pomorske baštineU sklopu provedbe projekta zaštite, promocije i turističke valorizacije jadranske pomorske baštine – Arca Adriatica, u kojem je vodeći partner Primorsko-goranska županija, u Kastvu je održan posljednji koordinacijski sastanak hrvatskih partnera.


U ime PGŽ-a, sudionike sastanka je pozdravio privremeni pročelnik Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj PGŽ-a Mladen Brajan. Tom su prilikom dogovorene završne aktivnosti projekta, tijek njihove provedbe, kao i rokovi izvršenja prema zadanom terminskom planu.


Sadržaj sastanka bio je usmjeren na izvješća o realiziranim aktivnostima iz plana provedbe projekta po radnim paketima, a naglasak je bio na organizaciji završne konferencije koja će od 8. do 10. prosinca biti održana u Opatiji i Rijeci.
Uz partnere iz Rovinja i Općine Tkon, s područja Županije u projekt su uključeni i Turistička zajednica Kvarnera i Općina Malinska-Dubašnica.


– Cilj projekta je maksimalno zaštiti postojeću materijalnu i nematerijalnu pomorsku baštinu te ju kroz niz mjera sustavno iskoristiti kako bi se razvio i zaživio zajednički turistički proizvod.


Osnova održivosti pozitivnog trenda razvoja kulturno-turističkog proizvoda bazira se kroz jačanje pomorskih znanja i kulture, trajnu zaštitu artefakata pomorske baštine te daljnji razvoj turističke infrastrukture temeljene na pomorskoj baštini, istaknuto je.