Bajčevo Selo

Dobro napreduju radovi na budućem Domu umirovljenika u Čavlima

Dobivena sredstva donose kompletnu opremu novog prostora, zaposlenje voditelja kluba, mnoštvo radionica, izleta, automobil za prijevoz slabije pokretnih osoba, uređenje okoliša kluba, medicinska pomagala...ČAVLE – Radovi na budućem Klubu umirovljenika Čavle u Bajčevu Selu odlično napreduju. Objekt dobiva proširenje u vidu zatvorene terase, novi krov, stolariju, kompletne instalacije, sanitarni čvor te fasadu i uređeni okoliš. Umirovljenici će dobiti novi opremljeni prostor za druženje i edukaciju kakav i zaslužuju.


Riječ je o prvom modernom prostoru koji će, uz dosadašnju prostoriju u Domu kulture, moći koristiti svi umirovljenici s područja čavjanske općine. Nositelj projekta je Općina Čavle, vrijednost investicije je 500 tisuća kuna, a iz Ministarstva regionalnog razvoja i Programa podrške brdsko-planinskom području projekt je dobio bespovratnih 150 tisuća kuna. Prva faza uključuje izradu projekta, dobivena je građevinska dozvola za zatvaranje dosad samo natkrivenog dijela, bit će napravljen novi krov i fasada, uređena i opremljena unutrašnjost. Druga faza uključivala bi opremanje prostora, nabavku namještaja, informatičke opreme, sustava grijanja i hlađenja, ali i kupnju vozila te zaposlenje jedne osobe koja bi taj klub vodila.


Za ovu fazu Općina Čavle u partnerstvu s Udrugom umirovljenika Čavle, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Gradskim društvom Crvenog križa Rijeka prijavila je cijeli projekt ukupno vrijedan 1,4 milijuna kuna na ITU program – Integrirana teritorijalna ulaganja, za što je Općini Čavle stigla odluka o sufinanciranju projekta u cijelosti, odnosno u iznosu od 1.377.480 kuna. Naime, prema informacijama iz Općine Čavle, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike donijelo je odluku o financiranju projektnog prijedloga u sklopu programa »Aktivno uključivanje i poboljšanje zapošljivosti te razvoj inovativnih socijalnih usluga za ranjive skupine unutar sedam urbanih aglomeracija/područja Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Zadar i Zagreb«.
Dobivena sredstva donose kompletnu opremu novog prostora, zaposlenje voditelja kluba, mnoštvo radionica, izleta, automobil za prijevoz slabije pokretnih osoba, uređenje okoliša kluba, medicinska pomagala i još čitav niz odličnih vijesti za čavjanske umirovljenike.