Priprema sezone

Dobre vijesti za kvarnerski turizam stižu s turističkog sajma u Austriji. Naglasak na – zdravstvenoj sigurnosti

Alenka Juričić Bukarica

Nel Pavletic/PIXSELL

Nel Pavletic/PIXSELL

Prema informacijama iz predstavništva HTZ-a u Austriji, vodeći svjetski tour operator TUI bilježi velik interes za Hrvatskom na austrijskom tržištuRIJEKA – Turistička zajednica (TZ) Kvarnera proteklog je vikenda regiju virtualno promovirala na najvećem austrijskom turističkom sajmu Ferienmesse.


Županijski TZ je, naime, zakupio samostalni virtualni štand na kojem je predstavljena cjelokupna turistička ponuda Kvarnera, od zdravstvenog turizma, preko gastroponude, outdoor aktivnosti te kulturnih sadržaja s naglaskom na status Rijeke kao Europske prijestolnice kulture. Najveći naglasak u promociji ipak je stavljen na blizinu i laku dostupnost Kvarnera za goste iz Austrije.


Naime, prema informacijama iz predstavništva HTZ-a u Austriji, vodeći svjetski tour operator TUI bilježi velik interes za Hrvatskom na austrijskom tržištu. Prema trenutnom stanju bookinga, Hrvatska je u samom vrhu destinacija za ovogodišnji ljetni odmor te se nalazi na visokom drugom mjestu.
– Analize TUI-ja govore nam i potvrđuju ono što već znamo. I ove godine gosti će birati destinacije koje su lako i brzo dostupne automobilima, a pri tome last-minute booking i mogućnost izmjene termina boravka u bilo kojem trenutku bez dodatnih troškova bit će skoro pa ključni u odlukama gostiju. Uz to, visoka kategorija smještaja ponovno je vrlo tražena, trend koji se na Kvarneru nastavlja iz 2020., a potvrdio nam ga je i ostvareni turistički promet tijekom Uskrsa i prvomajskog vikenda. Dovoljan broj i organizacija dodatnih punktova za testiranje na COVID-19 te procijepljenost turističkih djelatnika također su bitni faktori koji će našim gostima pokazati i potvrditi kako poduzimamo sve moguće korake u pružanju i uspostavi zdravstveno-sigurnosnih elemenata te im time jamčimo siguran boravak na Kvarneru, kazala je Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ-a Kvarnera te podsjetila kako je županijski Nastavni zavod krenuo s cijepljenjem turističkih djelatnika, a trenutno se prikupljaju prijave za cijepljenje od privatnih iznajmljivača. Isto tako, u suradnji s NZZJZ PGŽ i Domom zdravlja PGŽ-a dogovoreno je kako će se PCR i antigenska testiranja tijekom svibnja provoditi i svaku subotu na svim kvarnerskim subregijama, što znači na više od 20-ak lokacija.


A osim predstavljanja na virtualnom Ferienmesseu, županijska TZ je također proteklog vikenda bila prisutna na virtualnom BIT-u Milano, a do kraja mjeseca slijede još virtualne prezentacije za tržišta Srbije, Poljske, Češke i Slovačke.