RiHub

Do 2. listopada otvoren javni poziv za ulazak nove, 14. generacije korisnika u Startup inkubator Rijeka

Sanja Gašpert

Tijekom procesa koji traje osam mjeseci i u potpunosti je besplatan, korisnicima je osigurana sustavna podrška u razvoju poduzetničkih inicijativa i to kroz specijalizirane edukacije, individualne konzultacije s mentorima iz različitih stručnih područja te osiguranje prostora i prateće infrastrukture 


 


RIJEKA – Do 2. listopada otvoren je javni poziv za ulazak nove, 14. generacije korisnika u Startup inkubator Rijeka. Kako piše u pozivu, Startup inkubator Rijeka, koji djeluje u prostoru RiHuba, pruža besplatnu podršku u razvoju poslovnih ideja fizičkim osobama koje žele postati poduzetnici, odnosno namijenjen je osobama koje samostalno ili unutar tima žele razviti svoju poduzetničku ideju. Tijekom procesa koji traje osam mjeseci i u potpunosti je besplatan, korisnicima je osigurana sustavna podrška u razvoju poduzetničkih inicijativa i to kroz specijalizirane edukacije, individualne konzultacije s mentorima iz različitih stručnih područja te osiguranje prostora i prateće infrastrukture. Korisnicima je osigurana podrška u razvoju i provedbi poslovnog plana, a za najuspješnije timove osigurana je i novčana potpora u visini od 25.000, 50.000 te 100.000 kuna za pokretanje poslova u Rijeci. Zainteresirani za ulazak u 14. generaciju mogu se prijaviti popunjavanjem prijavnice dostupne na mrežnoj stranici Startup inkubatora Rijeka. Po obavljenoj prijavi, kandidati će biti pozvani na prezentaciju svoje poslovne ideje pred komisijom, a konačnu odluku o ulasku timova u 14. generaciju korisnika donosi Programsko vijeće Startup inkubatora. Ključni kriteriji za vrednovanje prijava su motiviranost i spremnost prijavljenih timova za razvoj poslovne ideje, ocjena inovativnosti i tržišnog potencijala ideje te stupanj razrade ideje.
Startup inkubator Rijeka pokrenut je 2013. godine i integralni je dio Odjela gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke, a ciljevi su mu stvaranje poticajnog okruženja za samozapošljavanje kroz realizaciju vlastitih poslovnih ideja, podizanje poduzetničkih kompetencija te utjecaj na razvoj poduzetničke kulture.