Jedinstvena ustanova

Dječja kuća slavi, zabava počinje već u petak! Evo što sve planiraju za drugi rođendan

Portal Novi list, Hina

Dječja kuća

Dječja kuća

Rođendan slave DJ setovima, dječjim buvljakom, likovno-lutkarskom radionicom, obiteljskim kvizom, projekcijom filma...Jedinstvena ustanova u Hrvatskoj namijenjena kulturi djece i roditelja Dječja kuća u riječkom Art-kvartu u petak i subotu nizom aktivnosti obilježava drugu godišnjicu otvaranja i početka rada.


Zabava počinje u petak, 24. ožujka u snack baru Baltazar u dnevnom boravku Dječje kuće nastupom DJ seta mladih polaznika radionice DJ-inga pod vođenjem DJ Mirilo.


Dječji odjel Stribor Gradske knjižnice Rijeka radit će u subotu, 25. ožujka cijeli dan, od 8 do 19.30, i to omogućujući svoj djeci rođenoj nakon 1. siječnja 2020. da se upišu za samo 3,5 eura, što je polovica redovne članarine.
Kako navode iz Stribora, roditelji tehnički upisuju dijete, što znači da jednogodišnjaci i dvogodišnjaci koji se upisuju ne moraju dolaziti u knjižnicu, ali će dobiti iskaznicu na svoje ime. Time se želi promicati čitanje, pripovijedanje i vizualna kultura od najmanjih nogu.


Dječji buvljak


U Dječjoj kući će se u subotu prirediti dječji buvljak, u kojem mogu sudjelovati djeca sa svojim igračkama, slikovnicama i drugim predmetima te ih izložiti na stolovima.


Mogu se razmjenjivati, kupiti i to tako da se plati novcem, narančama, kriptovalutama i svime za što se vjeruje da je pošteno, kao dio razmjene, navodi se iz Dječje kuće.


Nastoji se tako učiti kako više puta koristiti predmete, ne odbacivati ih i uočavati vrijednosti svega što imamo, ističu organizatori.


Proljeće je tema likovno-lutkarske radionice KOKODA u sklopu koje će u subotu ujutro djeca od kartona i papira veselih boja te drugih materijala iz okolice moći izraditi likove iz svoje mašte.


U Dječjoj kući će male posjetitelje čekati divovske bojanke koje prikazuju shemu Dječje kuće.


Obiteljski kviz


Središnji dio zabave održat će se u subotu poslijepodne, uz obiteljski kviz na temu različitih fenomena djetinjstva. Timovi koji se natječu mogu imati do osam članova.


“Najboljem timu naravno stići će i neka nagrada. U svemu neće se biti preozbiljnima ni prestrogima, cilj je samo da se u subotu poslijepodne dobro zajedno zabavimo”, stoji u pozivu na kviz. Nakon kviza je rezanje rođendanske torte i glazbeni program.


Tijekom ovog rođendanskog vikenda u dječji pogon Art-kina u Dječjoj kući počinje prikazivanje vrlo dobro prihvaćenog filma “Dnevnik Paule P” Sanje Polak, u režiji Nevena Hitreca.


Riječ je o veseloj obiteljskoj komediji s elementima fantastike.


“Film na topao i duhovit način progovara o školskim dogodovštinama, prijateljstvu, prvim ljubavima i obiteljskoj dinamici iz perspektive glavne junakinje koja neumoljivo pomiče granice jer je u njezinom svijetu – sve moguće!


U novom ruhu, književni klasik iz djetinjstva odrasle će podsjetiti na ono što možda previđaju, a djecu će potaknuti da uživaju u slatkim mukama koje nosi djetinjstvo”, ističe se.


Organizatori zabave su Gradska knjižnica Rijeka, Art-kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka i Muzej moderne i suvremene umjetnosti.