DIP Rijeka

“Distancirano socijalni”: Otvorena izložba portreta mladih s teškoćama

Ingrid Šestan Kučić

Foto Facebook DIP Rijeka

Foto Facebook DIP Rijeka

Autorica fotografija je studentica Ivana Ivaničić, a izložba je otvorena do petka, 16. srpnja u Studentskom kulturnom centruUdruga Društvo za istraživanje i potporu organizira u suradnji s Akademijom primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci izložbu portreta mladih s teškoćama »Distancirano socijalni«.


Autorica fotografija je studentica Ivana Ivaničić, a izložba je otvorena do petka, 16. srpnja u Studentskom kulturnom centru.


Riječ je o dijelu aktivnosti iz komunikacijske kampanje za zagovaranje prava osoba s invaliditetom koju provodi DIP u okviru trogodišnjeg programa »DIP-ov klub mladih – Priprema, pozor, radim!« koji financiraju Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Primorsko-goranska županija i drugi donatori.
Izložene fotografije nastale su tijekom travnja i svibnja na raznim lokacijama u Rijeci, a cilj izložbe je povećanje vidljivosti mladih s teškoćama i skretanje pažnje javnosti na njihovu svakodnevicu, odnosno želi se progovoriti o socijalnoj isključenosti, izoliranosti i stigmatizaciji osoba s invaliditetom, mladih s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju poput autizma, intelektualnih teškoća, ADHD-a i slično.


Stoga se izložbom želi usmjeriti pažnja javnosti na živote mladih s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju, kroz portrete i kratke crtice – što vole raditi, što ne vole, kako izgleda njihov dan, njihov život, što žele poručiti građanima.