Stara lokacija

Darivanje krvi od ponedjeljka ponovo u Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu

Sanja Gašpert

Darivanje krvi / NL Arhiva

Darivanje krvi / NL Arhiva

Radno vrijeme Odjela transfuzije je ponedjeljak, utorak i petak od 8 do 15 sati, srijeda i četvrtak od 8 do 19 satiRIJEKA Od ponedjeljka, 1. lipnja, sve aktivnosti vezane za davalaštvo krvi vraćaju se na staru lokaciju, u prostor Kliničkog bolničkog centra Rijeka, Klinički zavod za transfuzijsku medicinu.


 


Radno vrijeme Odjela transfuzije je ponedjeljak, utorak i petak od 8 do 15 sati, srijeda i četvrtak od 8 do 19 sati. Zahvalni obrok dobrovoljnim darivateljima krvi dijelit će se u kantini KBC-a Rijeka, restoranu Marendarijus, čije je radno vrijeme ponedjeljak, utorak i petak od 8 do 16 sati, a srijeda i četvrtak od 8 do 19 sati.
Zbog epidemiološke situacije uzrokovane pojavom COVID-19 i zbog sigurnosti darivatelja, Klinički zavod za transfuzijsku medicinu je na prostoru Kampusa, u zgradi Sveučilišnih odjela, počeo s radom 19. ožujka. U tom razdoblju, odnosno od 19. ožujka do danas odaziv darivatelja krvi na prostoru Kampusa bio je jako dobar te je u prikupljeno ukupno 1485 doza krvi. Osim individualnih dolazaka darivatelja, darivanju krvi odazvale su se brojne udruge, firme, volonteri, kao i darivatelji aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi čije su se akcije u tom periodu odvijale na prostoru Kampusa.


– Zahvaljujemo se svim darivateljima koji su, zahvaljujući svojim odazivom, osigurali neometan rad Odjela transfuzije, kao i liječenje pacijenata kojima potrebna doza krvi život znači, ističu u Gradskom društvu Crvenog križa Rijeka, koji je uz Klinički zavod za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka organizator akcija darivanja krvi.