Sutra glasanje

Dario Kulišić nam je potvrdio da nema ambiciju biti ravnatelj Muzeja grada Rijeke. Bit će v.d. do pronalaska trajnog rješenja

Davor Mandić

Riječki student psihologije i nekadašnji pročelnik za zdravstvo u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, trebao bi postati vršitelj dužnosti ravnatelja Muzeja grada RijekeRIJEKA – Dario Kulišić, mogući vršitelj dužnosti ravnatelja Muzeja grada Rijeke, nema ambiciju biti i ravnateljem toga muzeja, odnosno bit će v. d. ravnatelja ako ga sutra izglasaju u Gradskom vijeću Grada Rijeke onoliko koliko bude bilo potrebno da se provede natječaj za ravnatelja i uskladi Statut sa Zakonom. Potvrdio nam je to Kulišić u telefonskom razgovoru uz napomenu da širu izjavu možemo dobiti nakon, odnosno ako ga izglasaju na Gradskom vijeću.


Podsjetimo, Muzej grada Rijeke tehnički ima ravnatelja do 31. ožujka, dakle još niti 10 dana, kada stupa na snagu odluka Gradskog vijeća Grada Rijeke o razrješenju dosadašnjeg ravnatelja Ervina Dubrovića zbog činjenice da je stekao uvjete za mirovinu. To u kombinaciji s činjenicom da na istoj sjednici Gradskog vijeća na kojoj je ta odluka izglasana, nije izglasana i odluka o imenovanju ravnateljice Sabrine Žigo, dovelo je do toga da se mora pronaći vršitelj dužnosti ravnatelja.


Kao što smo već bili najavili, tu bi dužnost trebao preuzeti nekadašnji riječki student, psiholog i ekonomist, a svojedobno i pročelnik za zdravstvo u Dubrovačko-neretvanskoj županiji Dario Kulišić. O razlozima odluke predlagača da se Kulišića postavi na to mjesto čitamo u materijalima za predstojeću, 17. sjednicu Gradskog vijeća Grada Rijeke, na rasporedu u četvrtak, 23. ožujka, kada će gradski vijećnici pod zadnjom, 11. točkom glasati o rečenom prijedlogu.
U materijalima između ostaloga stoji da Kulišić posjeduje bogato tridesetogodišnje iskustvo rada u kulturi i umjetničkoj djelatnosti kao član upravnog tijela ili kao samostalni sudionik, odnosno autor. Iskustvo je Kulišić stekao u Art radionici Lazareti »u kontinuiranom programskom radu koji obuhvaća suradničke i partnerske projekte s organizacijama i institucijama iz Hrvatske i međunarodno, baveći se organizacijom suvremenih umjetničkih, kulturnih i društvenih programa, njihovom produkcijom, provedbom i distribucijom.« U materijalima piše još i da Kulišić posjeduje značajno radno iskustvo edukacije, medijacije i promidžbe, a važna je stavka i njegovo upravljačko iskustvo u sektoru lokalne samouprave.