Posjeta

Dani turske kulture u Rijeci: Veleposlanik Mustafa Babur Hizlan posjetio Islamski centar

Damir Cupać

Foto Roni Brmalj

Foto Roni BrmaljRIJEKA – Turski veleposlanik Mustafa Babur Hizlan posjetio je Rijeku na poziv riječkog Hrvatsko-turskog društva u povodu obilježavanja Dana turske kulture. Babur Hizlan obišao je Islamski centar i razgledao izložbu Andree Barković “Jesen u Kapadokiji”..


– Zadovoljstvo mi je biti u Rijeci, a posebno zadovoljstvo posjetiti ovaj biser islamske arhitekture. Otvorili smo Dane turskog filma u Art-kinu Croatia Art-kinu koje organiziraju Hrvatsko-tursko društvo Rijeka, Institut Yunus Emre i Veleposlanstvom Republike Turske.


Budući da je Rijeka sljedeće godine Europska prijestolnica kulture sastali smo se s ljudima zaduženim za taj projekt kako bi izmijenili kontakte i vidjeli kako možemo unaprijediti suradnju u tom kontekstu, izjavio je Babur Hizlan.
Dopredsjednica Hrvatsko-turskog društva Rijeka Esma Halepović Đečević naglasilia je da su Dani turske kulture počeli otvaranjem izložbe Andreee Barković “Jesen u Kapadokiji” koja je otvorena u Islamskom centru i koja svjedoči o intimnom doživljaju autorice ovog neobičnog, kompleksnog i izuzetno zanimljivog krajolika anadolske pokrajine.


– Drago nam je da je turski veleposlanik posjetio Islamski centar, vodio razgovore o EPK i otvorio deveti po redu ciklus turskog filma u Art-kinu. Ciklus je otvoren krimićem “Sezona lova” koji prati trojicu detektiva za ubojstva čiji se život naglo mijenja s dubljim uplitanjem u jednu istragu ubojstva, izjavila je Halepović Đečević.